Отпушване на шахти – София, жк Люлин 7

Канализацията на този блок в София, жк Люлин 7 се беше запушила, и шахтата преди запушването се беше напълнила с фекална вода.

Отпушване на шахти в София от Канал МайсторОтворили сме капака на запушената канализационна шахтаКанализационната шахта е запушена и е пълна с вода

Когато пристигнахме на адреса, разбрахме, че запушването е между първа и втора ревизионни шахти, намиращи се на тротоара пред блока.
Тъй като участъкът е прав и размера на тръбите е Ф150мм, решихме да използваме шината за отпушване на канали и шахти, която е професионален инструмент и е алтернатива на маркучите с вода под налягане.

Подготвяме ръчната шина за отпушване на канали и шахти

Шината се предвижва ръчно, докато маркуча с вода под налягане се придвижва посредством силата на налягането, на водата.
След като вкарахме шината в канализационната шахта, намираща се преди запушването, на около 10-тия метър шината спря в нещо твърдо и не можеше да продължи, като помислихме, че това са корени, тъй като в близост до този метраж имаше дървета.
Решихме да извадим машината за отпушване на канали, за да проверим дали това наистина са корени, тъй като с шината нямаше как да продължим. С помомощта на шината, водата в шахтата започна да спада.

Тук сме вкарали шината в запушената шахтаБлизък план на пълната с фекална вода канализационна шахтаШахтата, по време на отпушването с металната шина на Канал МайсторОще по близък план, на шахтата намираща се преди запушването

Извадихме машината и тя с лекота премина, този тръбен участък, през който шината не можа да мине (явно с шината сме успяли да отпушим този участък от канализацията), вкарахме 25 метра спирали в канализацията, а цялото разстояние между двете шахти беше около 28-29 метра.

Тук използваме машината за отпушване на канали на Канал МайсторРазпробиваме запушването с помощта на спиралите ни за отпушване на шахти, тръби и каналиВижда се как спиралата влиза в пълната шахта и под водата вече влиза навътре в тръбата (канала)Отпушване на канализационните шахти на блока в София, жк Люлин 7Професионалните спирали се въртят от професионалната машина на Канал Майстор за отпушване на тръби и каналиОтпушване на канали в София от фирма Канал МайсторШахтата все още не е отпушенаТук нивото на фекалната вода, в шахтата започна да спадаПо тротоара надолу след тази шахта, се намира първа ревизионна шахтаКанализационата шахта е отворена, а машината за отпушване на шахти и тръби е временно в покойОтпушената канализационна шахтаКанализационите шахти са вече отпушени и отводнениТази ревизионна канализационна шахта е за ремонт, според нашият ВиК майстор

След като погледнахме в първата ревизионна шахта, видяхме, че тя има проблем. Влязохме вътре в нея, и успяхме с шината да отпушим този 2-3 метров участък който не успяхме да достигнем със спиралите.
Оказа се, че запушването е при самата първа ревизионна шахта, тъй като имаше счупване на тръбата, под самият бетонов пръстен на шахтата. След отпушването се оказа, че и първа и втора ревизионна шахта са за ремонт.
И така приключихме с отпушването на участъка между двете канализационни шахти, намиращи се пред блока, в град София, жк Люлин 7.

Отпушване на шахти – София, жк Люлин 7

Харесайте ни в социалните мрежи:

Публикувано в Отпушване на канали, Почистване на канали с етикети , , , . Постоянна връзка.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *