Отпушване на училищна канализация

В едно частно училище започнали да източват басейна, който се намирал в една от сградите им, но забелязали, че водата се оттича много бавно и избива от сифоните в коридора, като залива целия коридор в антрето пред басейна. Явно било, че имат запушен канал и се свързаха с нас.

Канализация на училищеРевизионната шахта в затревената площКанализационната шахта, от която отпушвахме каналаВтората канализационна шахта намираща се в затревената площ, в посока навън от сградата към уличната канализацияКогато ние пристигнахме, установихме, че шахтата пред входа на сградата е пълна с вода, а шахтата след нея, която се намираше на няколко метра от нея в затревената площ беше празна. От това разбрахме, че канала е запушен между двете шахти. Важно беше, че при отворените шахти имаше хора, които да пазят някой да не падне вътре по невнимание и да се нарани. След като се осигури тази безопасност, донесохме удължителя за тока, както и машината за отпушване при пълната с вода шахта и започнахме да вкарваме спиралите в канала. Не сме се бавили много, някъде около 10 минути работа с машината и водата в шахтата започна да спада. Домакините, които следяха работата ни, бяха застанали при празната шахта и наблюдаваха дали водата ще започне да се оттича и какво ще излезе от канала. Тогава, единият от тях забеляза, че освен оттичащата се вода, от канала излезнала една пластмасова бутилка от минерална вода, и продължила надолу по канализацията.

Машината за отпушване на канали разположена до канализационната шахтаИзглед към входа на сградата и ревизионната шахтаМашината и шахтатаОтпушване на канализацията с машинатаПо обясненията, които получихме от тях по-късно се разбра, че в сградата няма как децата да са пуснали бутилката в канализацията, тъй като санитарните прибори, до които имат достъп децата, не са толкова широки, че тя да мине свободно през тях. А и освен това тази сграда почти не се е ползвала от както е построена (училището е ново).  Наистина не е приятно да се дават пари и то за отпушване на нова канализация, която почти не се е използвала, но явно някой е изпуснал тази пластмасова бутилка от минерална вода там, и се е стигнало до този проблем.

Водата в шахтата е високо, тъй като канала е запушенВодата в шахтата е спаднала, след отпушване на каналаСлед отпушването на канализацията, влезнахме в шахтата, от която отпушвахме, за да огледаме добре тръбите, тъй като отгоре не се виждаше много добре дали няма някакви отпадъци, които да причинят по-нататъшно запушване. Установихме, че няма абсолютно нищо и всичко е наред.

Отпушване на училищна канализация – ВИДЕО

Харесайте ни в социалните мрежи:

Публикувано в Отпушване на канали с етикети . Постоянна връзка.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *