Отпушване на тръбата на мивката – София, жк Овча купел 1

В столичният квартал Овча купел 1, един наш клиент ни повика, за да отпушим тръбата на мивката му.

Мивката му, беше изнесена на балкон.
Трябва да се знае, че почти всички мивки изнесени на балкон имат по-чести проблеми със запушване, поради по-голямото разстояние до общият вертикален канализационен щранг. В този случай, разстоянието до вертикалният канализационен щранг (пвц тръба с размер Ф110), беше около 7 метра и половина. Тръбата на мивката беше с размер Ф50.
По тръбите на кухненските мивки полепва мазнина, която попада в тях, при миенето на съдовете, а и в много случай, при изсипването на тигани с олио, или фритюрна мазнина.
С времето мазнината изстива и се втвърдява в тръбите, като по-този начин стестнява отвора им, и намалява проходимостта. При кухненските мивки, не е много удачно да се използват препарати за отпушване на канали, тъй като закупеният от магазина препарат за отпушване на канали, след изсипването му в мивката, се свързва със мазнината и до 24 часа се образува сапун, като запушването става по-лошо.

Пуснахме водата да тече, докато отпушваме тръбата на мивкатаПодготвяме се за отпушване на канализацията на мивката

В конкретният случай, вкарахме 3 спирали, по 2.50 метра дължина всяка, като спиралите завършват с накрайник, който да почисти тръбата от мазнината, или сапуна (сапуна се образува, в случай че са използвани препарати за отпушване на канали в кухненската мивка).

Вкарваме спиралите в запушената тръба на мивкатаОтпушваме тръбата на мивкатаВодата продължава да тече, докато ние отпушваме мивкатаВкарваме спиралата в запушената тръба на мивката, до достигане на вертикалният щранг (вертикалната тръба)Продължаваме да въртим спиралите в тръбата на мивката, с цел да я отпушимОтпушването на тръбата на мивката е почти към края сиСлед вкарани няколко спирали в тръбата на мивката, успяхме да я отпушим

По време на отпушването бяхме пуснали топлата вода да тече в мивката, за да може разбитата в тръбата мазнина, да се отмива и да заминава в общият вертикален канализационен щранг, който обира канализационната вода от първия до последният етаж на блока.

Тръбата на мивката е отпушена и канала поема

В крайна сметка, отпушването на тази мивка стана сравнително лесно и бързо.

Отпушване на тръбата на мивката – София, жк Овча купел 1

Харесайте ни в социалните мрежи:

Публикувано в Отпушване на мивки с етикети , , , , . Постоянна връзка.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *