Отпушване на канали с професионална метална шина – София, кв. Илиянци

Обадиха ни се наши стари клиенти от кв. Илиянци, София, с проблемна канализация, която се запушва често и обикновено от мазнини.
Хубавото при тях, е че има доста шахти по трасето, откъдето може да се отпушва канализацията. В някои от случаите, когато сме отпушвали тази канализация се оказа, че имат проблем в шахтата намираща се преди връзката към колектора. Това е на разстояние от около стотина метра, от мястото където се намирахме сега, и откъдето отпушвахме канализацията. При това отпушване не се наложи да ходим при колектора, тъй като по-горе описаният проблем не се появи.

Отпушване на каналите, на този блок намиращ се в София

В тази шахта, която се вижда на снимките, откъдето работихме, има две входящи тръби. Едната входяща тръба идва от едното блокче, а другата от другото блокче, и има една изходяща тръба, която върви към друга съседна шахта.

Вкарваме професионалната ни метална шина за отпушване на кнали в тръбата водеща към блока

В случая запушването беше във входящата тръба идваща от едното блокче, и се оказа отново от мазнини. Извършихме отпушването с нашата професионална метална шина за отпушване на канали.

Удряме с шината в канализационната тръба, където е запушването

Разликата между нашата метална шина и маркучите с вода под налягане, които се използват за отпушване на канали е тази, че металната шина се вкарва и удря ръчно, докато маркуча се придвижва чрез реактивната сила на водата и така се нанася удара.

Продължаваме да удряме с метелната шина, докато отпушим канализацията на блокаВ шахтата се виждат мазнините, изплували от запушеният каналОтворената канализационна шахта през която отпушваме каналите на блокаСлед ударите с шината по запушването в тръбата, водата започна да се изтича, а блокажа в канала беше пробитОтпушените канали на блока се намират вътре в тази канализационна шахта, от която стърчи нашата метална шина за отпушване на каналиЗадържаната от запушването мръсна вода, е доста, и изискваше време тя да се изтече и да спадне нивото на водата в шахтатаПриключихме с отпушването на каналите на блока и остана само да затворим капака на канализационната шахтаНамотаваме шината за отпушване на каналиПрофесионалната ни шина за отпушване е намотана и готова за прибиране

Канализацията на блока беше успешно отпушена.

Отпушване на канали с професионална метална шина – София, кв. Илиянци

Харесайте ни в социалните мрежи:

Публикувано в Отпушване и почистване на канали от мазнини, Отпушване на канали, Почистване на канали с етикети , , , , . Постоянна връзка.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *