Отпушване на канализация в мазе на кооперация в центъра на София

Канализацията на тази кооперация намираща се в центъра на София се е запушила, и домоуправителят се свърза с нас, за да отпушим канала. Той се съмняваше дали причината, за запушването не е някой от поройните дъждове изсипали се предишните дни или пък проникнали корени в канала. Заедно с него слезнахме в мазето, за да решим откъде и как ще отпушваме канализацията им.

Влизаме във входа на кооперацията със запушеният каналОтворената врата вляво води към мазето, където е избила мръсната вода от канализациятаПоглед към стълбището водещо в мазетоСлизаме надолу по стълбите към наводненото мазе на кооперациятаОт тук се вижда главният коридор на мазетоНосим машините и инструментите за отпушване на канали с насВляво се вижда машината за отпушване на канали на Канал Майстор, а отпред разопаковаме спиралите към нея Продължаваме да разтоварваме инструментите си в мазето, отпред виждате удължителя за токаНа преден план е машината на Канал Майстор за отпушване на канализации, а на заден план размотаваме спиралите към неяДве от канализационните ни спирали са на пода в мазето и чакат да бъдат размотани и употребени за отпушване на каналаРазкопчаване на канализационната спирала на пода в мазетоПоставяне на работните ръкавициРазмотаване на навитата канализационна спиралаТук виждате две от канализационните спирали, които са почти готови за отпушване на канализациятаВдясно е мазето, от което ще се отпушва каналаВ наводненото мазе, което предстои да отпушваме се вижда, как сме махнали капака на шахтатаТъй като за нас това беше нов адрес, а от двете страни на сградата имаше улици, на които нямаше външна ревизионна шахта, незнаехме накъде е свързана пълната с вода шахта, която видяхме в абонатната станция, в мазето на кооперацията. Първоначално домоуправителят ни каза, че има тръба, която води наляво и отива към един от вертикалните щрангове на кооперацията, като той предполагаше, че в тази посока (наляво), канала може би чупи към улицата.

Капака на шахтата, от която е избила водата в мазето е вътре вляво, облегнат на стената Предстои да започнем отпушването на наводненото мазеВкарване на спиралата в покритата с вода канализационна шахтаТук е вкарана поредната канализационна спирала, но мазето още не е отпушено.Когато вкарахме спиралите и стигнахме до вертикалният щранг разбрахме, че в този участък между шахтата и вертикалният щранг няма отклонение, което да излиза към улицата. Така, както се вижда от снимката на шахтата, трябва да има тръба отиваща направо, защото точно там беше улицата, но в шахтата нямаше такава тръба.

Ревизионната шахта, от която е избила всичката тази вода в мазето е точно пред прага на мазето, в лявата му част Нивото на водата в мазето все още е високо, тъй като все още не сме намерили тръбата, която води към уличната канализация, където се оказа, че е запушването Близък план на плувналото във вода мазеОткрихме една тръба, която беше в обратна посока, но тя водеше към вътрешният двор. И след това установихме, че има и тръба надясно. И така остана само тази, която е надясно, като най-логично беше, тя да е тази, която водеше към другата улица.

Когато канала се отпуши, всичката тази вода ще се изтече през отпушената канализация и ще отиде в уличната канализация Мръсната вода от апартаментите, изтичаща се в канализацията на сградата е наводнила това мазе, както и съседното на негоПродължаваме с опитите за отпушване каналите в мазето на кооперациятаКанал Майстор по време на отпушване на мазетоКанализационната спирала на Канал Майстор все още не е влезнала в канализацията, а се шири в коридора на мазетоКанал Майстор отпушва канализацията минаваща през мазетоМазето все още плува във вода Работата по отпушване на кооперацията продължава пред входа на мазето Канализационната спирала се върти в коридора на мазетоИзважадне от канализацията на някои от спиралите за отпушванеРазкопчаване на канализационните спирали една от друга Плувналото във вода, все още наводнено мазе, малко преди да бъде отпушеноВкарахме спиралите надясно и някъде на около 7-8 метър, канализацията се отпуши, и водата в наводнената абонатна, тръгна бързо, да се оттича в шахтата.

Канализацията на мазето е отпушена, а водата изтича в шахтата, мазето се отводнява в каналаКакто и на други адреси в София, които сме отпушвали, след като извадихме спиралите, накрайника отново беше омотан с мокри кърпички, както и един чорап.

Домоуправителят видя, че причината, за запушването не е външна, а че то е породено от някой от обитателите на кооперацията.

Вижда се накрайника за отпушване на канали, изваден от канализацията на мазето, който е увил около себе си парцали или кърпичкиЗатворената след отпушването канализационна шахта в мазето на кооперациятаВдясно до стената са кърпичките, парцалите и чорапа, които се бяха увили около накрайника за отпушване на каналиПо близък план на причинителите на запушването на канализацията в мазето на тази кооперация намираща се в центъра на СофияУспешно отпушената канализация от екипа на Канал МайсторОстана наводнените помещения в мазето, да бъдат оставени да изсъхнат и след това боклуците, които са се натрупали в тях от канализацията, да бъдат изметени, за да не попаднат отново в шахтата и да запушат канала.
След като изсъхналите помещения бъдат изметени, остава те да бъдат измити с маркуч с вода.

Отпушване на канализация в мазе на кооперация в центъра на София – ВИДЕО

Харесайте ни в социалните мрежи:

Публикувано в Отпушване на канали, Рязане на корени в канализацията с етикети , . Постоянна връзка.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *