Отпушване на запушен канал между вертикален щранг и шахта, и между две шахти – София, жк Обеля 1

В жилищен блок в София, жк Обеля 1, имаха запушена канализация и доста избила вода в едно от мазета, като водата беше наводнила и част от коридора на мазето.

Пред блок със запушена канализация в Обеля 1Отпушване на канал в Обеля 1Във входа на блока, чакаме да ни отворят вратата на мазетоВ мазето разполагаме машината за отпушване на канали

След като слезнахме в мазето, за да отпушим канализацията, се оказа, че има две запушвания на канала. Едното запушване беше между две шахти в коридора, а второто беше от вертикалния щранг в наводненото мазе, до първата от тези две шахти.

Машината за отпушване на канали пред шахтата в коридора в мазетоТръбата връща канализационната вода

Първо започнахме отпушването между двете шахти в коридора. Разстоянието не беше голямо около 6 метра, работихме с два броя спирали. Изкарахме парцали и мокри кърпички, както и презрамка от сутиен, и първият участък беше отпушен.

Отпушване на запушената канализационна тръбаВкарваме спиралата в тръбата за да я отпушимСпиралата влиза в канализацията за да я отпушиРазбиване на запушването на канализациятаОтпушване на канализацията чрез въртящите се спиралиНивото на водата в тръбата все още е високо тъй като канализацията още не е отпушенаИзваждане на мокри кърпички и парцали от запушената канализацияОтмотаване на мокрите кърпички от спиралата за отпушване на каналиКупчина с боклуци причинили запушването на каналитеМокра кърпичка омотала се около спиралата ни, докато отпушваме каналаПауза по време на отпушване на канализациятаШахтата през която отпушвахме каналаПродължаваме да отпушваме канализацията през тази шахтаСпиралата с накрайника излезе от съседната канализационна шахтаИзкарахме спиралата от съседната шахтаПрокарахме спиралата между двете канализационни шахтиЧерната мръсотия е от канализациятаСпиралите ни за отпушване на канали в съседство със стъблището слизащо към мазето

След като отпушихме този участък, продължихме със следващото запушване, намиращо се от вертикалния щранг в наводненото мазе до шахтата, от която отпушвахме преди малко.
Разстоянието между шахтата и вертикалния щранг беше около 3,5 метра и работихме с една спирала. Започнахме да отпушваме от шахтата, към вертикалния щранг.
След доста опити, не можахме да отпушим канала напълно.
Затова влезнахме в мазето, в което беше вертикалния щранг и развихме капачката на ревизионния му отвор, за да вкараме спиралата и да отпушваме от там към шахтата в коридора.

Вкарване на спиралата във вертикалния щранг на канализациятаОтпушване на на вертикалния щрангБлизък план на отпушване на вертикалният канализационен щранг

След известно време вкарване и изкарване на спиралата, я изкарахме от щранга, като около накрайника и, се беше увила тел за миене на тави и тенджери.
По време на отпушването разбихме и известно количество мазнини, като забелязахме това наблюдавайки в шахтата, стичащата се отпадна вода, примесена с бели парчета мазнини, които заминаха надолу по канала.
Така канала беше отпушен и в този си участък.

Тел за миене на тави и тенджери е запушила канализациятаЕто причината за запушеният каналТел изхвърлена в канализацията я е запушила и задръстила

Отпушване на запушен канал между вертикален щранг и шахта, и между две шахти – София, жк Обеля 1

Харесайте ни в социалните мрежи:

Публикувано в Отпушване на канали, Почистване на канали с етикети , , . Постоянна връзка.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *