Отпушване на вертикален щранг – София, кв Овча купел

На този адрес беше запушен вертикален щранг на блока. Водата избиваше от мивката на апартамента намиращ се на първият етаж. Донесохме си електрическата машина за отпушване на канали, за да се заемем с отпушването, но преди това се наложи, да извадим от канала, тел за отпушване на канали, с която нашите клиенти са се опитвали да отпушат канала.

Машината ни за отпушване на каналиТръгваме с инструментите към блокаВратата на блокаСифона на мивката, откъдето ще отпушвамеМашината ни е готова за отпушване на каналаИзваждаме телта за отпушване на каналиУспяхме да извадим телта за отпушване на канали

След като успяхме да извадим телта за отпушване на канали, вкарахме нашите спирали и започнахме с отпушването на канала.

Вкарваме спиралите за отпушване на каналаОтпушваме каналаОтпушваме през канала на мивкатаОт канала се подава нашата спирала за отпушване на канали

След известно време слязохме в мазето, за да видим какво е положението там. И тръбите на вертикалния щранг се бяха разкачили една от друга, но нямаше как да влезем за да ги оправим, защото нямахме ключ за това мазе. Нашите клиенти ни споделиха, че човека на когото е мазето, ще дойде след около час и се наложи да го изчакаме.

Слезнахме в мазетоВодата изтичаше под вратата на мазето

След като човека с ключовете за мазето дойде, успяхме да влезем в мазето. Но преди да закачим двете разкачени тръби, се качихме горе на първия етаж, за да извадим спиралите от канала. След това пак слезнахме в мазето и закачихме тръбите.
Интересното на този адрес е, че вертикалният щранг беше с диаметър Ф50, като в него влизаха само мивки.

Вертикалният щранг, който отпушваме

За съжаление обаче, там където вертикалният щранг отиваше към хоризонталния, тръбата беше сплескана, което предразполага към запушвания. За да проверим, че канала наистина е отпушен, свалихме ревизионната капачка на вертикалния щранг, и пуснахме вода отгоре от апартамента, да тече в канала, и ако канала беше още запушен, водата щеше да избие от ревизонният отвор в мазето, но водата си преминаваше свободно, без да вдига ниво, което показа, че канала е отпушен.

Смачканата тръба на хоризонталният щрангРевизионният отвор на вертикалният щрангРевизионният отвор на вертикалният щранг с махната капачка

И така канала беше отпушен, но тази тръба Ф50, която е сплескана, трябва да се ремонтира.

Сглобихме сифона на мивкатаКанала е отпушен, затова си тръгваме

Отпушване на вертикален щранг – София, кв Овча купел

Харесайте ни в социалните мрежи:

Публикувано в Отпушване на канали, Отпушване на мивки с етикети , , . Постоянна връзка.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *