Камера за видеодиагностика на канали Rems CamSys

Днес от Канал Майстор ще ви запознаем с камерата за видеодиагностика на канали – Rems CamSys.  Видеодиагностиката на канали се извършва при отпушен канал и се използва за установяване  състоянието на канала, когато канализацията претърпява чести запушвания. Освен при чести  запушвания на канализацията, видео камерата може да се използва и за диагностика на водосточни  тръби, комини и други кухи пространства.

Камерата за видеодиагностика Rems CamSys е лека и удобна, и разполага с електронно измерване на  метрите вкарани в тръбата. С нея можете да правите снимки и видеа на тръбите и каналите, които се  запистват на SD карта, поствена в SD слота на камерата. Освен това камерата може да бъде  използвана навсякъде, дори и в много тесни места. Контролната единица(камерата) се свързва към  кабела, който се вкарва в тръбите, чрез спираловиден кабел(дължината му е до 2 метра).  Спираловидния кабел може да се изважда от камерата за по-лесно почистване на кабелите на  камерата. Могат да бъдат използвани разнообразно множество от кабели. Към комплекта на камерата  за видеодиагностика на канали влиза и кутия, в която се съхранява контролната единица, зарядното  устройство и аксесоарите.

Контролната единица на камерата притежава 3.5 инчов цветен TFT-LCD екран с резолюция 320х240  пиксела. Тежи само 400 грама. Има бутони за настройка на яркостта на свето-диодите, които се  намират на главата на камерата и служат за осветяване на канала при неговата видео диагностика.  Камерата разполага и с възможност за двукратно увеличение(двукратен зуум) на изследваният канал.
Датата и часът на записа, както и дълбочината на вкарване на камерата в канализацията, могат да  бъдат съхранени в снимките и видеата. Могат да се правят снимки по време на видео запис, като  това не нарушава записа на видеото. Има usb порт за връзка с настолен компютър или лаптоп + usb  кабел, видео изход за връзка с външен монитор + кабел, вградена литиево-йонна батерия, SD карта,  всичко това прибрано в удобна за пренасяне кутия. Батерията на контролната единица издържа  приблизително 2 часа работа с камерата за видеоинспекция на каналите.

Камерата е снабдена с 25 милиметров CMOS сензор и 8 доста ярки, бели светодиоди с възможност за  настройване на интензитета на светлината до 330mcd, така, че да виждате ясно по време на  видеодиагностиката на канала.

Има два различни комплекта, които се различават по метража и гъвкавостта на кабела:
REMS CamSys Set S-Color 5 K – разполага с 5метра кабел с диаметър 3.6мм, много гъвкав, за тръби и  канали с малък диаметър от порядъка на 40mm.

REMS CamSys Set S-Color 30 H – разполага с 30 метра кабел с диаметър 5.4мм, гъвкав с електронно  измерване на вкараните в канала метри кабел. За видеодиагностика на канали и тръби с диаметър от  50 до 150mm.

При зачестили запушвания се налага често отпушване на каналите, но с времето това става твърде  неизгодно относно цената, която трябва да се заплати, и затова е добре да бъде направена  диагностика на каналите посредством камера за видеодиагностика. Тази видеодиагностика ще покаже  текущото състояние на канализацията и ще локализира проблема – счупени канали, проникнали корени,  размествания на каналите и т.н., след което се предвижда ремонт на канализацията в засегнатият  участък. Важно е обаче да се отблежи, че опитните майстори по отпушване на канали имат голям  опит, който им помага да правят диагностика и без нуждата на камера. Камерата носи предимството,  че диагностиката на канала може да бъде записана на цифров носител и използвана, когато и пред  когото е необходимо като доказателство за проблемният участък от канала.

Споделете ни в социалните мрежи:

Публикувано в Инструменти за отпушване на канали. Постоянна връзка.

6 коментара по Камера за видеодиагностика на канали Rems CamSys

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *