Запушен канал

Едно от неприятните неща за всяко домакинство или офис, причиняващо много неудобства е да ни се запуши канала. Запушеният канал може да наруши работният процес в офиса или да попречи на домакинската работа във всеки един дом. Невъзможността да се използва една мивка, тоалетна или сифон, носи допълнителни грижи, а запушените щрангове (хоризонтални или вертикални), водят до наводнения.
Обикновено при запушване на канала, водата не се оттича или ако се оттича, това става много бавно. Първото, което трябва да се предприеме в такъв случай, е да се диагностицира къде точно е запушването и евентуално какво може да го е причинило.

Ние от Канал майстор имаме голям опит, както и професионални инструменти, с които можем да диагностицираме и отпушим запушеният ви канал, в случай, че не успеете да се справите сами.

При запушен канал с диаметър 30-75мм, се използват спирали за отпушване на канали с диаметър 6, 8, 10 и 16мм. А за отпушване на канал с диаметър 100-250мм спиралите, които се използват са с диаметър 16, 22 и 32мм.
Спиралите навлизат в канала с въртеливи движения предавани от електрическа машина или ръчна такава, и така усукват около себе си причината за запушването или пък когато става въпрос за мазнини, ги изстъргват от вътрешността на тръбата. Някои спирали имат възможност за смяна на накрайника. Те завършват със закопчаващ механизъм, към който могат да се прикрепят накрайници за почистване на мазнини, рязане на корени проникнали в канала, извличане на предмети и т.н.

След като спиралите разбият или извлекат причината за запушването, насъбралата се вода започва да се изтича с голяма скорост, особено когато става въпрос за запушен уличен канал, тъй като там в каналите преди запушването, се събира отпадната вода от сградите навързани към него.

Когато един запушен канал бива отпушен, обикновено се разбира какво го е запушило и е редно да бъдат уведомени ползвателите на сградата или помещението, да внимават какво изхвърлят в канала. Има естествено и запушвания на канала, които не могат да бъдат предотвратени, като например падащите косми в банята, докато се къпем, или пък когато става въпрос за ресторант навлизането на мазнина в канала е често явление, тъй като в много от тях няма монтирани маслоуловители.

Препаратите за отпушване на канали, които се продават в магазините се използват за отпушване на мивки, тоалетни и сифони, обаче за тях може да се каже още, че използването им е доста опасно, и не винаги помагат. Също така е много важно, ако те не помогнат, да се свържете със специалисти (например с нас) и да ги уведомите, че сте използвали съответните препарати, тъй като те водят до много сериозни изгаряния на кожата и е необходимо повече внимание при отпушването на канала, в който са били изсипани. Когато става въпрос за отпушване на запушени щрангове, там вече имаме по-големи диаметри на тръбите, съответно големи запушвания и препаратите са неприложими. За там е необходима специалната професионална техника, с която разполагаме за да бъде отпушен вашият запушен канал.

Споделете ни в социалните мрежи:

Публикувано в Разни, Рязане на корени в канализацията. Постоянна връзка.

12 коментара по Запушен канал

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *