Запушен канал

Едно от неприятните неща за всяко домакинство или офис, причиняващо много неудобства е да ни се запуши канала. Запушеният канал може да наруши работният процес в офиса или да попречи на домакинската работа във всеки един дом. Невъзможността да се използва една мивка, тоалетна или сифон, носи допълнителни грижи, а запушените щрангове (хоризонтални или вертикални), водят до наводнения.
Обикновено при запушване на канала, водата не се оттича или ако се оттича, това става много бавно. Първото, което трябва да се предприеме в такъв случай, е да се диагностицира къде точно е запушването и евентуално какво може да го е причинило.

Ние от Канал майстор имаме голям опит, както и професионални инструменти, с които можем да диагностицираме и отпушим запушеният ви канал, в случай, че не успеете да се справите сами.

При запушен канал с диаметър 30-75мм, се използват спирали за отпушване на канали с диаметър 6, 8, 10 и 16мм. А за отпушване на канал с диаметър 100-250мм спиралите, които се използват са с диаметър 16, 22 и 32мм.
Спиралите навлизат в канала с въртеливи движения предавани от електрическа машина или ръчна такава, и така усукват около себе си причината за запушването или пък когато става въпрос за мазнини, ги изстъргват от вътрешността на тръбата. Някои спирали имат възможност за смяна на накрайника. Те завършват със закопчаващ механизъм, към който могат да се прикрепят накрайници за почистване на мазнини, рязане на корени проникнали в канала, извличане на предмети и т.н.

След като спиралите разбият или извлекат причината за запушването, насъбралата се вода започва да се изтича с голяма скорост, особено когато става въпрос за запушен уличен канал, тъй като там в каналите преди запушването, се събира отпадната вода от сградите навързани към него.

Когато един запушен канал бива отпушен, обикновено се разбира какво го е запушило и е редно да бъдат уведомени ползвателите на сградата или помещението, да внимават какво изхвърлят в канала. Има естествено и запушвания на канала, които не могат да бъдат предотвратени, като например падащите косми в банята, докато се къпем, или пък когато става въпрос за ресторант навлизането на мазнина в канала е често явление, тъй като в много от тях няма монтирани маслоуловители.

Препаратите за отпушване на канали, които се продават в магазините се използват за отпушване на мивки, тоалетни и сифони, обаче за тях може да се каже още, че използването им е доста опасно, и не винаги помагат. Също така е много важно, ако те не помогнат, да се свържете със специалисти (например с нас) и да ги уведомите, че сте използвали съответните препарати, тъй като те водят до много сериозни изгаряния на кожата и е необходимо повече внимание при отпушването на канала, в който са били изсипани. Когато става въпрос за отпушване на запушени щрангове, там вече имаме по-големи диаметри на тръбите, съответно големи запушвания и препаратите са неприложими. За там е необходима специалната професионална техника, с която разполагаме за да бъде отпушен вашият запушен канал.

Харесайте ни в социалните мрежи:

Публикувано в Разни, Рязане на корени в канализацията с етикети . Постоянна връзка.

12 коментара по Запушен канал

 1. lilian каза:

  Здравейте Канал Майстор, имам запитване към вашата фирма за отпушване на канали, дали бихте могли да отпушите моят запушен канал в двора на къщата ми, тъй като за съжаление не се намирам в град София, а в София област. Не ми е ясно дали обхвата ви на действие включва и близките около София населени места. Моля ви да ми отговорите.

  • admin каза:

   Здравейте, извършваме отпушване на запушени канали само в София, но след като ни пишете, свържете се по телефона или на посочения имейл за да уточним ден и час, в който да решим проблема на вашата запушена канализация.

 2. Росица каза:

  Добър вечер, попаднах на вашият сайт след като търсех решение на проблема ми, а именно запушен канал на мивката. За съжаление, не за първи път ми се запушва този канал и ме интересува дали фирмата ви може да ми отпуши мивката, или се занимавате само с отпушване на големи канали.
  Другото, което ме вълнува е дали бихте могли, да извършите диагностика на канала, и да ме упътите какво трябва да направя за да спрат честите запушвания.

  • admin каза:

   Здравейте, фирмата ни отпушва всякакви канали, малки и големи – мивки, мивки изнесени на балкони, тоалетни, сифони, вани, душ кабини, обща канализация – вертикални и хоризонтални щрангове, улична и площадкова канализация. При самото отпушване ще ви се каже естеството на запушването и ще ви се дадат полезни съвети за бъдещата работа на канала. Моля да се свържите с нас по телефона за да уточним време, час и цена на отпушването.

 3. Ива каза:

  Искам да ви попитам работите ли в Неделя, тъй като имам запушен канал на мивката ми, която е изнесена на балкона, а за съжаление в другите дни съм ангажирана и не мога да присъствам. Опитах с разни препарати за отпушване на канали, но не можах да се справя със запушването и сега вие сте последната ми надежда. Ще чакам вашият отговор, благодаря ви предварително.

  • admin каза:

   Здравейте, да фирмата ни за отпушване на канали работи и в неделя. Моля, да се свържете с нас и да ни дадете адреса си, за да отпушим мивката ви!

 4. Станимир каза:

  Моля да ми помогнете с отпушването на запушен общ канал на тоалетната и мивката в банята ни. Когато разбрахме, че канала се е запушил извикахме фирма за отпушване на канали, но за съжаление те не го отпушиха и ни предложиха да къртят. Банята ни е сравнително нова и не искаме да я разваляме, вие давате ли някакви шансове нашият запушен канал да бъде отпушен без къртене?

  • admin каза:

   Здравейте, винаги е добре да се опита да се отпуши канала без къртене, в нашата практика имахме един случай на мивка в ново жилище, три години не беше обитавано откакто е построен блока. Имаше изтървана бетонова мазилка в тръбата на мивката още от строителството, за съжаление канала не се отпуши. С времето мазилката става по здрава и се налага къртене. Ако в канализацията има попаднал строителен материал и се вземат бързи мерки за отпушването, вероятността да се отпуши е голяма, ако обаче се отлага във времето, ще се наложи къртене. Ако желаете свържете се с нас за да пробваме да отпушим канализацията ви.

 5. Пепи каза:

  От известно време, от мазето на блока ни се носи доста неприятна миризма. Когато отговорника на блока отишъл да провери какъв е проблема, разбрал, че мазето е почнало да се наводнява. Явно имаме запушен канал на хоризонталния щранг в мазето. Обаждахме се на познати занимаващи се с отпушване на канали, но след няколко часово бъркане с разни машини не успяха да го отпушат, а ни искаха и пари за усилията, които са положили. Вие можете ли да се занимаете със запушената ни канализация. И другото, което ме интересува е дали миризмата на мръсен канал ще изчезне след отпушването.

  • admin каза:

   Здравейте, нашата работа е да отпушваме канали, като за несвършена работа не взимаме пари. Щом колегите не са могли да го отпушат, може да се окаже че канализацията е за ремонт. Ако желаете, свържете се с нас, ако канала се окаже за ремонт и не може да се отпуши, ще ви дадем и оферта за ремонта на канализацията.
   Миризмата ще изчезне няколко дни след остраняване на аварията.

 6. Оги каза:

  Има ли шанс за размразяване на канал (извън сградата е) върви успоредно на водосточната тръба и малко преди водосточната тръба да влезе под земята, канала е свързан към нея. 6 етажа, вертикална част. От мивката до вертикалната част е отпушен.
  С топла вода и маркуч?
  С антифриз?
  или на Пролет?

  • admin каза:

   Здравейте, да има шанс канала да бъде отпушен, като се размрази. Щом като знаете мястото на тръбата където е замръзнало, най добре се размразява с газова горелка, като нагрявате тръбата отвън на замръзналото място. Добре е горелката да е от по-мощните, с по-голям пламък. Успех!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *