Ремонт на шахта в София

На този адрес бяхме на предварителен оглед, за да се види какво е състоянието на шахтата и какви материали ще са необходими, за нейното ремонтиране. Информацията, която ни беше дадена, е че в последно време шахтата много често се е запушвала.

Отваряне на ревизионната шахта с киркаОтворената ревизионна шахта за ремонтСлед пристигането на адреса, разтоварихме материалите за ремонт на шахтата – пясък, филц, цимент и бетонови тухли. Отворихме шахтата и първата ни работа беше да я почистим, за да се види състоянието на тръбите в нея.

Поглед към отворената шахтаЗапушена ревизионна шахта пълна с боклуциКофа за събиране на боклуците и почистване на шахтатаПочистване на шахтатаПочистване на ревизионната шахта от боклуциИзгребване на боклуците от шахтатаБоклуци и кал от задръстената шахтаПоглед отгоре на боклука от ревизионната шахтаКал от ревизионната шахтаБлизък план на калта от канализационната шахтаПри почистване на шахтата се установи, че тръбата вътре в нея е запушена, като отпадната вода излизаше през отвора на тръбата, откъм задният край на шахтата и изтичаше през счупеното парче тръба, в предният край на шахтата. От това се разбра, че запушването е на самата снадка на тръбите. Снадката на тръбите беше точно в центъра на шахтата, като за да отстраним запушването, през отвора преди нея извадихме П-образно желязо, което явно е стояло между пръстените на шахтите и е служело, като стъпало за слизане в нея. По П-образното желязо се бяха насъбрали боклуци и бяха причинили запушването на тръбата.

Почистена шахтаСлед почистване на шахтата видяхме, че при нейното изграждане не е сложен подложен бетон върху, който да легнат пръстените. Най-долният пръстен беше монтиран върху тръбите и пръстта.

Тръбите в шахтата не са били отворени, като е имало една съвсем малка дупка в горната част на тръбата, която се вижда на снимките. Тези колеги, които са идвали да я отпушват, не са я намерили (дупката) или ако са я намерили, не са могли от там да подведат маркуча и се е наложило да счупят тръбите отпред. Тръбите са счупени не само в горната си част, но и в долната, затова се наложи, да изрежем половината счупена тръба, която се намира в предният край и също така, да свалим нивото на пръстта до толкова, че да може да подложим бетон откъм тръбата около 10 сантиметра, а откъм пръстените дебелината да стигне 15-18 сантиметра. Като по този начин, да не се допусне почвата, да сляга, съответно пръстените да не притискат по-силно тръбата и да не я счупят.

Близък план на почистената канализационна шахтаЧували с пясък, филц и цимент, както и тухли за ремонт на шахтатаЗабъркан бетон за ремонт на шахтатаПоглед към шахтата за ремонтИзмиване на ръцете по време на работаЗасипана с бетон ревизионна шахтаОстаналият бетон след ремонта на пода на шахтатаРемонтираната ревизионна шахтаРемонтираната канализационна шахтаПоглед отвън, след вътрешният ремонт на шахтатаИмаше разместване на плочките до самият капак на шахтата, където сложихме останалият от ремонта на шахтата бетон.

Замазване с бетон около шахтатаРемонтираната ревизионна шахтаРемонтираната канализационна шахтаЗавършен ремонт на шахтатаКакто се вижда от последната снимка, ремонта на шахтата е приключен.

Ремонт на шахта в София – ВИДЕО

Харесайте ни в социалните мрежи:

Публикувано в Ремонт на канализация с етикети , . Постоянна връзка.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *