Предмети намирани при отпушване на канали

При запушване на канализацията, добрият подход е да се извикат специалисти по отпушване на канали. Когато те пристигнат могат да са ви от голяма полза не само заради професионалните инструменти, които използват, а и заради дългодишният им опит и рутина, с която  диагностицират и отпушват канали.

Трябва да се знае, че правилният път на предмета причинил запушването е обратно по канала, докато  стане достъпен за изваждане и отстраняване от канализацията. За да се избегне честото викане на  специалисти по отпушване на канали е редно каналите да се използват за това, за което са  създадени, а именно да отвеждат отпадната вода от нашите жилища или работни места.
Сега ще ви изброим, някои от възможните причинители на запушването.

1. Корени – Когато в близост до канализацията растат дървета, то тогава техните корени, рано или  късно може да достигнат до канала и да навлязат през някакво счупване на тръбите или през техните  снадки, тоест там където са съединявани една в друга. Този вид запушване, зависи от собствениците  на сградите, до толкова до колкото са позволили в близост до канализацията им да бъдат посадени  дървета. Естествено сигурността на канализацията, не може да бъде причина да останем без дървета.  Но това трябва да се знае като възможен проблем в нашата стара канализация. Машините за отпушване  на канали разполагат със специален накрайник за рязане на корени, така че този проблем може да  бъде отстранен. Единственото, което може да се посочи като недостатък, е че едно рязане на  корените проникнали в канала отнема повече време от едно стандартно запушване.

2. Дрехи – В практиката се намират части от дрехи, незнайно защо изхвърлени в канализацията. Те  създават сериозни запушвания, особено на места, където има чупка на канала. Дрехите застават в  канала и го запушват. При отпушване на канала, дрехата, която е попаднала там се увива и усуква  около накрайника на въртящите се спирали, така той лесно бива изваждан. Още по-сериозен проблем е  обаче, ако са се натрупали повече части от дрехи, тъй като се налага постоянно увиване около  спиралата на машината и изваждането им, едно по едно или няколко наведнъж, в зависимост от  запушването.

3. Мазнини – Чест причинител на запушвания са мазнините. Обикновено след като нашите клиенти са  изсипвали редовно готварсктие мазнини в канала, те след като изстинат се втвърдяват и се наслагват  по вътрешността на канала, водейки до неговото стесняване. Мазнините също като корените създават  големи проблеми и изискват повече време за отстраняването им. Майсторите по отпушване на канали,  използват специален накрайник, с чиято помощ мазнините натрупали се по вътрешността на тръбата  биват изстъргвани.

Някои от по-необичайните предмети, които сме намирали и изваждали, при извършване на дейността  отпушване на канали са:
1. отвертка – Изпусната в канала отвертка, застава на връзката между вертикалния и хоризонталния  щранг, и така възпрепятства преминаването на други изхвърлени не по предназначение предмети в  канализацията. Те се наслагват и се стига до крайният резултат – запушен канал.
2. GSM в канала – Случвало се е да вадим изпуснат в канала GSM, който за наше и на клиента щастие  беше изваден успешно.

Като заключение можем да кажем, че с удоволствие бихме разрешили вашият канализационен проблем,  но за да предотвратите по нататъшни запушвания и неудобства ви препоръчваме да внимавате какво  изхвърляте в канализацията. 🙂

Харесайте ни в социалните мрежи:

Публикувано в Разни с етикети . Постоянна връзка.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *