Почистване на канали от корени

Случвало ли ви се е да използвате правилно канализацията си, да не изхвърляте боклуци в нея и тя  въпреки това да се запуши така, че  да се наложи да викате хора, които са специалисти в тази област. Един  основен причинител на канализационното запушване са корените на дърветата. Там, където каналите  не са били полагани правилно, или са се получили слягания на почвата в следствие на наводнения,  на които не е обръщано нужното внимание.

Корените на дърветата са доста неприятен проблем за всяка една канализация, която се намира в  близост до тях. Работниците в нашата фирма за почистване на канали имат дългогодишен опит в  рязането на корени проникнали в канализацията. Трябва да знаете, че корените могат да бъдат  изрязани с помощта на нашият специален накрайник за рязане на корени в канала, но има случай,  когато са се случили прекалено големи слягания на почвата, а от там и разместване на тръбите на  канала. Тогава след установяване на местоположението (посоката и метража) на проблемният участък,  може да се пристъпи към разкопаване и подменяне на тръбите. Но това разбира се, се прави в краен  случай, тъй като изисква средства от страна на собствениците на канализацията. Ако собственик на  канала е вик дружеството, тогава тя сама си оправя канала, но в противен случай, тежестта пада  върху собствениците на имота.

Но нека преминем на темата за почистване на каналите от навлезли в тях корени. Това се прави със  същата техника, с която се извършва и нормално отпушване на канали, просто се използва друг  накрайник, който при въртенето си реже лека по-лека, бавно, но сигурно прорастналите корени в  канала. Това отнема време, но резултата е отпушен канал, и спокойно оттичане на задържалата се в  канализацията мръсна вода. Проблема, е че не може да се даде гаранция за отпушването, тъй като с  течението на времето, корените на дървото пак израстват и се налага ново почистване на канала,  тоест така нареченото изрязване на корените. В краен случай, ако се налага тази операция да бъде  повтаряна прекалено често, може да се помисли и за отрязване на дърветата намиращи се в пряка  близост до канализацията. Така ще се избегне запушването на канала, от независещи от вас фактори.

Харесайте ни в социалните мрежи:

Публикувано в Разни, Рязане на корени в канализацията с етикети . Постоянна връзка.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *