Почистване и ремонт на дворен сифон

При пристигането на адреса, видяхме една голяма локва, в която трябваше да се намери къде точно е дворният сифон, който се беше запушил.

Голяма локва вода поради запушен дворен сифон на канализациятаТози запушен сифон не се вижда поради локвата вода насъбрала се над негоЗапушеният сифон и дъждовете са причинили тази голяма локва вода, която няма къде да се оттечеОбухме ботушите и започнахме да го търсим в най-дълбоката част на локвата.

Ремонт на шахти и отпушване на канали в Пловдив

Извадихме няколко камъка от най-дълбоката част на локвата и по едно време водата започна да се оттича.

След отпушване на сифона, голямата локва вода се оттече през него в канализациятаСлед като водата се оттече в сифона, се видя, че в него има доста кал, като вътре беше и счупената решетка за сифона. Направихме внимателно почистване на този сифон събиращ дъждовната вода от тази задблокова площадка, за да не попадне някой камък или предмет вътре в тръбата му и да задръсти канализацията.

Вижда се как решетката на сифона е счупена и пропаднала в сифонаИзвадихме счупената решетка на сифона, за да го почистиУстанови се, че самият сифон е от старите дворни сифони (каменинови), но отстрани беше пробит и там пъхната една пвц тръба фи 80мм. Наложи се по време на почистването на сифона, той да бъде почистен с около 20 сантиметра по-надолу от нивото на тръбата, за да може почистената долната част да служи като утайник, в който да попадат по-тежките предмети и пръстта, така че да се утаяват, а чистата вода да влиза отгоре в тръбата.

На тази снимка се вижда дъното на дворният сифон, което е пълно с кал и се налага почистването муСифона е почистенТъй като пластмасовата решетка на сифона, беше цялата изпочупена, се наложи да извършим ремонт на сифона. А именно да приспособим такава решетка, използвайки по-дебела ламарина.

Измерване диаметъра на канализационната тръба, към която е вързан сифонаПоложихме ламарината върху сифона, за да видим къде трябва да я изрежем, за да може да легне върху сифона и добре да уплътни отвора му. Отбелязахме с химикал, къде трябва да бъде изрязана ламарината и я изрязохме с флекса.

Поставяне на дебела метална ламарина върху сифона, която да служи като решеткаОтрязване ъгъла на ламарината, подготвяна за капак на сифонаРязане с флекса на ламарината, която подготвяме да служи като решетка за дворния сифонОтрязаният ъгъл на капака на сифонаОчертаване на окръжност, в която да бъдат пробити дупките на тази ламарина, която ще използваме като капак за сифонаПосле продължихме с бормашината, като започнахме да пробиваме дупки с диаметър фи 10мм. през, които водата да се оттича свободно в сифона.

Пробиване на дупки за решетката на сифонаРазпробиваме още дупки на капака на сифона, с бормашинатаЯсно се виждат пробитите дупки в ламаринатаПоставяне на капака на дворният сифон върху сифона за да се прецени дали трябват още дупки и дали пасва добреПробиване на повече дупки в капака за сифонКапака на сифона е вече готовРешетката на сифона е готоваИ така след като направихме решетката за сифона, я поставихме, и наредихме около нея и леко върху нея, каменните плочи.

Полагане на камъни върху и около решетката на сифона, за да може тя да не се размества при минаването на коли през неяРешетката за сифона е положена и канализацията вече може да се използва, без опасност от навлизане на боклуци в неяРемонта на дворният сифон е приключенС това почистването и ремонта на сифона приключи.

Почистване и ремонт на дворен сифон – ВИДЕО

Харесайте ни в социалните мрежи:

Публикувано в Отпушване на сифони, Ремонт на канализация с етикети , . Постоянна връзка.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *