Смяна на посоката при отпушване на канали

Когато канализацията се разклонява, ние трябва да можем да влезем в разклонението, в което се намира запушването на канала. Но не е изключено при отпушване на канали да попаднем на Т образно разклонение, което извънредно много да ни затрудни. Обикновено за да се влезе в някое от разклоненията на канала е достатъчно да се смени посоката на въртене на спиралите, при което те навлизат в желаната от нас посока, тоест в желаното от нас разклонение на канализацията. Проблема при Т образните разклонения е, че спиралите не могат да завият в желаната от нас посока. Тогава се налага да се използват спирали за отпушване, които са с по-малък диаметър, тъй като спиралите с по-малък диаметър са по-гъвкави и вероятността да влязат в посоката на запушването е много по-голяма.

Имайте напредвид, че простата смяна на накрайниците няма да помогне за преминаването на спиралите. Нужно е да се използват по-гъвкавите спирали, които са с по-малък диаметър, но понякога дори и това не помага, или пък отнема доста време, което изтощава специалиста по отпушване на канали. Едно друго решение на този проблем е, да се навлезе от друго място в запушената канализация, така, че да се избегне трудното за преминаване разклонение.

Друг начин за завиване в правилната посока е, краят на водещата спирала, тоест спиралата, на която се закача накрайника, да бъде леко извита, при което тя по лесно влиза в нужната посока. Когато един канал бил запушен, трябвало да се демонтира тоалетната, тъй като нямала ревизионен отвор на канализацията. И от там била прекарана спиралата за отпушване, за съжаление преминаването през разклоненията на канала било много трудно и почти невъзможно, затова вик специалиста решил да отпушва през вентиалационният отвор на канализацията, който се намирал на покрива на блока. Каналджията носел със себе си допълнителни спирали за отпушване на канали, тъй като щяло да му се налага да използва повече от тях отколкото, ако беше продължил да отпушва от мястото на демонтираната тоалетна. По-лека лека навързвайки една след друга спиралите и вкарвайки ги с помоща на машината за отпушване, вик майсторът стигнал до запушената тръба и след 5 минути усилена работа, успял да пробие запушването, а задържаната мръсна вода започнала да се оттича свободно, като в крайна сметка канала бил отпушен професионално.

Харесайте ни в социалните мрежи:

Публикувано в Разни. Постоянна връзка.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *