Отпушване, ремонт и почистване на канал от Канал Майстор

Свързаха се с нас за мирзма от канализацията, като хората се съмняваха, че може би канала им е запушен. Споменаха също, че от една тръба избивали отпадни води.

Пристигнахме на адреса, и когато слезнахме в мазето, основното му коридорче беше наводнено в продължение на 4-5 метра, като водата изтичаше от едно мазе в дъното.
Това мазе беше с площ 1,50 на 2 метра, в което се намираше един от вертикалните щрангове на блока. Проблема беше, че този вертикален щранг е запушен, но обикновено, когато един вертикален щранг се запуши водата избива на първия етаж. Причината тук водата да избива от това мазе беше, че по средата на вертикалния щранг той преминаваше от каменинова тръба Ф100мм. към PVC тръба Ф110, и връзката между тези две тръби не беше плътна, а беше облепена с тиксо, като тиксото беше разместено и водата избиваше от там.

След като установихме проблема, имахме следните задачи:
1. Да отпушим вертикалният щранг.
2. Да ремонтираме връзката между каменина и пвц тръбата.
3. Да почистим наводнената част от мазето.

1. Преместихме малко настрани пвц тръбата, за да вкараме пружината с накрайника и започнахме работата с машината за отпушване на канали. Запушването се оказа точно на ревизионното отклонение на камениновата тръба. Усети се нещо твърдо и от няколко опита, като използвахме двете посоки на движение на машината отпушихме канализацията. Водата изтече, след което обаче вкарахме още пружини навътре в канализацията, за да проверим дали тръбата е чиста.
При изваждане на спиралата на накрайника имаше увито парче найлон, което може да е попаднало от някой от етажите или от покрива.

2. След, което преминахме към ремонта – да оправим връзката между каменина и пвц тръбата.
Това става чрез специална редукция от Ф110 на Ф90.
Камениновата тръба беше спукана и привързана с тел. Наложи се да махнеме телта и да изрежеме тръбата до здрава част. След, което взехме мярка какво парче пвц тръба Ф110 да бъде прибавено към редукцията. Отрязахме необходимото парче, направихме му муфа от едната страна, а другия край вкарахме в редукцията. Монтирахме го на тръбата и направихме превключването от едната тръба към другата (така както трябва да  е).
Връзката между редукцията и каменина подмазахме с цимент.

3. Преминахме към последният етап от работата ни, а именно да почистим замърсената част от мазето. Тъй като нямаше сифони, а и помпа не може да се включи, тъй като нивото на отпадната вода е много ниско, всичкото почистване се извърши на ръка. Събраната вода се изхвърляше в канализацията, а едрият отпадък се изнасяше на боклука.

Отпушване, ремонт и почистване на канал – комплексна услуга от Канал Майстор – ВИДЕО

Харесайте ни в социалните мрежи:

Публикувано в Отпушване на канали, Почистване на канали с етикети , . Постоянна връзка.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *