Отпушване на шахта – София, жк Обеля 2

Извършихме отпушване на шахта пълна с вода в София, в близост до жк Обеля 2, като този адрес беше нов за нас.

Тук се вижда пълната с вода шахта, поради запушването на канала след нея

При пристигане на всеки нов адрес, първо оглеждаме, за да разберем накъде води канализацията, като съответно и клиентите ни дават информация за това.
В конкретният случай разбрахме, че най-добре ще е да бръкнем от пълната шахта, и тъй като разстоянието до следващата шахта не беше голямо, решихме да използваме машината за отпушване на канали със спиралите.

Вкарване на спиралите в пълната шахта с канализационна водаОтпушване на шахтата пълна с водаМашината на Канал Майстор за отпушване на канали до запушената шахта (запушеният канал)Канализацията е пълна с вода, поради запушванетоРевизионната канализационна шахта, построена за отпушване на канализацията идваща от сградата и изкуственото езерце с рибките

Използвахме една тръба търсач, за да намерим изходната тръба.
Успяхме да намерим изходната тръба с помощта на търсача, но при вкарване на спиралите, не можахме да ги подведем в правилната посока и разбрахме това, чак след като бяхме вкарали повече от 12 метра в канализацията, а предполагахме, че запушването е в рамките на не повече от 5-6 метра.
Затова решихме да вземем шината, за да отпушим канала.

Отпушване на канализационната шахта

С нея лесно подведохме в запушената тръба, но се оказа, че проблема е на близо метър от тръбата. След няколко по-силни удара с металната шина, водата тръгна и канализацията се отпуши, а водата в шахтата спадна.

Отпушихме шахтата с металната шина

Когато водата изтече видяхме, че сме вкарали спиралата в тръбата, която идваше от сградата, а не в изходната.

Водата в канализационната шахта спадна след като беше отпушенаШахтата е отводнена и водата се оттича свободно след отпушването на каналаКорени в хоризонталният канализационен щранг водещ към сградата

При изваждането на спиралите, извадихме една топка с корени и без да искаме направихме профилактика на канала, който води до сградата, като почистихме канализацията от корените.

Корени в канализацията, от дърветата намиращи се наоколо

Отпушване на шахта – София, жк Обеля 2

Харесайте ни в социалните мрежи:

Публикувано в Отпушване на канали, Почистване на канали, Рязане на корени в канализацията с етикети , , , , , . Постоянна връзка.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *