Отпушване на хоризонтален щранг в детска градина

От столична детска градина ни потърсиха, тъй като имали проблем с канализацията. Когато децата от  втория етаж ползвали банята, в помещението на долният етаж, което също е баня, избивало вода от  сифона. След пристигането ни на адреса, банята на първия етаж, от чийто сифон избивала водата,  беше суха, но сифона и беше пълен с вода, (можете да го видите на снимката, той е малкото  квадратче), а след като махнахме капачката на ревизионният отвор (на снимката – голямото  квадратче)  установихме, че той също беше пълен с вода.

Отпушване на канал на баняРевизионен отвор и сифон на пода на банятаПодготовка за отпушване на банятаВодоснабдяването към вторият етаж беше спряно, за да не се наводнява банята на първия етаж,  откъдето работихме, за да отсраним запушването. При започване на работата, пуснахме водата за  известно време, за да може тръбите да се напълнят с вода, и когато ги отпушим, по рязкото спадане  на водата да разберем, къде точно е запушването, на кой метър, за да можем добре да почистим  тръбата в този участък.

Запушеният канал връща вода в банятаВръщане на отпадна вода от канала по време на отпушванеОтпушване на канализацията на банятаИзваждане на боклуци от запушеният каналИзваждане на спиралата от запушеният каналИзглед през прозореца на банята към канализационната шахта в двора на детската градинаСпряхме на около 5-тия метър от ревизионния отвор навътре, тъй като спиралите не минаваха  по-нататък и започнахме да ги вадим. При изваждането им, водата, която бе заляла пода, тръгна да  се оттича. След като извадихме спиралите от канала, водата се беше оттекла, но по спиралите се  бяха усукали на места, доста мокри кърпички. Въпреки, че отстранихме мокрите кърпички от канала,  знаехме, че проблема не е отстранен напълно, тъй като на 5-тия метър спиралата не можеше да  премине, затова пак започнахме, да вкарваме пружините в канала. След известно време работа и  смяна на различни накрайници, се установи, че тръбата е счупена, тъй като по накрайника имаше  кал.

Кърпички омотани около спиралата по време на отпушване на каналаКърпички и парцали извадени от запушеният каналОтпушване на канала в близост до сифона в банятаТрябваше да се установи точното разстояние на счупеният участък и затова пробвахме от външната  страна, тоест откъм шахтата да пуснем спиралите към сградата, и установихме, че счупването е на  около 5.50 метра от външната шахта навътре към сградата.

Отворената ревизионна шахта на канализациятаМашината за отпушване на канали до канализационната шахтаДъното на канализационната шахтаВ шахтата се вижда тръбата, която идва от банята на детската градинаИзтичане на кал от запушената тръбаКал и камъчета течащи от тръбата на счупената канализацияКакто можете да видите на видеото към  този адрес, при работата ни от външната шахта към сградата, ясно се вижда, как от тръбата изтича  кал.

Отпушване на хоризонтален щранг в детска градина – ВИДЕО

Харесайте ни в социалните мрежи:

Публикувано в Отпушване на канали с етикети . Постоянна връзка.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *