Отпушване на тръби за отвеждане на дъждовна вода – София, жк Бъкстон

В жк Бъкстон, София, поискаха от нас, да извършим отпушване на тръбите им за отвеждане на дъждовна вода.

Извършихме отпушване на тръбите за дъждовна вода, а именно на тази водосточна тръба, и на дворният подов сифон, който беше свързан към неяТази водосточна тръба и дворният сифон към нея трябваше да бъдат отпушениПодготвили сме машината за да отпушим дворният подов сифонВкарваме спиралата за отпушване в дворният сифонБлизък план на запушеният дворен подов сифонСнимка по време на отпушването на сифона в двора

Запушен беше дворният сифон, както и водосточната тръба. Дворният сифон, беше отклонение от водосточната тръба, и отпушихме първо него, като още в началото усетихме съпротива, но успяхме да го разпробием.

Дворният сифон е вече отпушенКорени от канализацията, излизат през сифона на двораКато изваждахме спиралата за отпушване, от сифона излязоха корени от близките дървета

И след като извадихме спиралите установихме, че има доста корени в канала, проникнали в тръбите от съседното дърво.
Вкарахме втори път спиралата в сифона, за да проверим дали всичко е наред. И този път нямаше никакви проблеми, спиралата минаваше свободно и влизаше във водосточна тръба без проблем.

Усукани корени около спиралата ни за отпушване на тръби и каналиИзвадихме тези корени от запушената канализацияКанализацията вече е отпушена, тъй като корените са извадениТези корени най-вероятно са прораснали в канализацията през снадките на тръбитеПочистваме пружините за отпушване на тръби, от усуканите около тях корениКорени извадени от вече отпушената канализацияКанализация запушена от корениОтвора на запушената тръба за отвеждане на дъждовна водаВътрешността на запушената тръба за отвеждане на дъждовна водаВкарали сме спиралата в запушената водосточна тръба

Домоуправителят поиска да проверим и тръбата за дъждовна вода (водосточната тръба). Когато вкарахме спиралата с накрайника за рязане на корени, още в началото установихме, че имаше съпротива. Може би това беше до около втория, третия метър. Вкарахме втора спирала и общата дължина стана около 8 метра. Навътре канализацията нямаше проблеми.

Продължаваме с отпушването на тръбата за отвеждане на дъждовна водаИ от вече отпушена водосточна тръба, извадихме корени

След като извадихме спиралите от тръбата, установихме, че и тук имаше доста корени, които успяхме да срежем.
Корените попадат в канализацията през муфите на тръбите, когато са каменинови или бетонни. При пвц тръби корените няма как да проникнат в канализацията, освен ако тръбата не е спукана или счупена.

Корените от канала за отвеждане на дъждовна вода, са се усукали около нашият накрайникИзвършихме почистване на канализацията от корениВиждате резултата от изрязването на корените в канализациятаТопката корени извадена от канализацията с помощта на накрайника ни за рязане на корениИ дворният сифон и водосточната тръба са вече отпушениКапачето на дворният подов сифонБлизък план на отпушеният дворен подов сифонТова са корените, които извадихме от вече отпушената канализацияНе малко корени бяха прорастнали в канализациятаКорените запушват канализациятаИзрязаните от канализационната тръба корениТръбата за отвеждане на дъждовна вода, преди да бъде сглобена

След отпушване на водосточната тръба, се наложи да я удължим. Водосточната тръба влиза в една каменинова тръба, която я обсажда. Но тази каменинова тръба в надземната си част беше счупена и течеше от нея.
Затова се наложи да удължим водосточната тръба, и я вкарахме в камениновата тръба, така че да подминие счупената част от камениновата тръба. С това решихме проблема с тези канализационни тръби.
За съжаление, корените един път попаднали в канала, след няколко години отново ще прорастат и ще създадат същите проблеми.

Сглобената водосточна тръба, след отпушванетоТръбите за дъждовната вода са вече отпушени

Отпушване на тръби за отвеждане на дъждовна вода – София, жк Бъкстон

Харесайте ни в социалните мрежи:

Публикувано в Отпушване на водосточни тръби, водостоци, воронки, улуци, Отпушване на канали с етикети , , , , . Постоянна връзка.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *