Отпушване на тоалетни

Отпушване на тоалетни в София

Можете да си поръчате, да отпушим вашата запушена тоалетна, като се свържете с нас.

Отпушване на тоалетни в София от Канал Майстор

В следващите редове ще се опитаме да ви дадем ясна представа за това, как работи тоалетната и как да пробвате да я отпушите сами, ако не можете да си позволите нашата услуга, или просто желаете да спестите средства.

Канал Майстор - Отпушване на тоалетни в София

Устройство на тоалетната чиния

Както знаете, в тоалетната чиния винаги има вода. Причината за това е, че по този начин не се позволява на миризмата от канализацията да влиза в помещението, в което е поместена тоалетната.
Този принцип за изолиране на миризмата от канала се прилага и при сифоните. При тоалетните чинии това устройство представлява S-образна извивка, намираща се вътре в тоалетната чиния, която задържа вода. Ако в тоалетната чиния нямаше вода, тогава миризмата носеща се от тръбите на канализацията щеше да навлиза в помещението ви.

Видове тоалетни чинии

 

Тоалетна със задно (хоризонтално) оттичане

1. Тоалетни със задно оттичане – Наричат се още тоалетни с хоризонтално оттичане. При тях канала свързващ тоалетната чиния с вертикалният щранг е разположен над самата основа, на която е монтирана тоалетната чиния. Връзката към канализационната тръба, която отвежда до вертикалният щранг, се прави с гофрирана мека връзка (къса или дълга), или с твърда връзка. По-удобни за отпушване на тоалетна са тоалетните чинии, при които връзката е осъществена с по-дълъг маншон, който може да се демонтира. В повечето случаи запушването или попадналият предмет застава точно на изхода на тоалетната чиния. След свалянето на маншона, оттам може да се отстрани проблема. Ако обаче запушването е навътре по канала, тогава е желателно да се използва специализирана техника за отпушване на тоалетни.

Тоалетна с долно (вертикално) оттичане
2. Тоалетни с долно оттичане – Наричат се още тоалетни с вертикално оттичане. Думата долно оттичане показва начина, по който тоалетната чиния се свързва към канализацията. А именно отдолу под самата тоалетна чиния се осъществява връзката с канализационният щранг. Единият вариант за отпушване на този вид тоалетни е пак със специална техника за отпушване на тоалетни, а другият е с демонтаж на тоалетната чиния, ако проблема е вътре в нея.
3. Тоалетни с вградена структура – Вградената структура представлява носеща рамка, която се вгражда в стената и на която се поставя тоалетната чиния. Тоалетната чиния е прикрепена към носещата рамка и няма никаква опорна точка с пода. Тук отново се употребява специалната техника за отпушване на тоалетни, като при нужда от демонтаж е малко по-сложно, тъй като при демонтажа на тоалетната чиния се демонтира едновременно и връзката към тоалетното казанче. И после при монтажа, трябва много да се внимава, за да не се получи някакъв теч, било то от връзката за чистата вода, или от връзката към канала.
4. Тоалетни тип моноблок – За моноблоковете можем да споменем, че се продават с два вида оттичане – със задно или с долно оттичане.
5. Тоалетни тип тоалетно клекало – Тъй като тоалетните клекала, независимо от това дали са метални или порцеланови се забетонирват в основата, при тях отпушването става само със специализирана техника за отпушване на тоалетни клекала.

Къде се запушва тоалетната?

1. Вътре в тоалетната чиния има една S-образна извивка, която в изходната част на тоалетната чиния се стеснява. Ако в тоалетната попадне по-обемист предмет, той ще се заклещи в стеснения отвор на S-образната извивка. Тогава този предмет трябва да бъде закачен и изваден, тъй като няма да може да премине през стеснението намиращо се в изходната част на тоалетната чиния.
2. Някъде в тръбата от тоалетната чиния, до вертикалният щранг. Ако по някакъв начин предмета попаднал в тоалетната чиния премине през нея, той може да се задържи някъде по-навътре в тръбата и да я запуши.

Какво запушва тоалетната чиния?

1. На първо място слагаме, кошничката на ароматизатора.
2. Хартия, която не се разтваря или по-голямо количество хартия.
3. Хранителни и нехранителни отпадъци.
Запушването може да се осъществи и от децата оставени без контрол, които е възможно да пуснат най-различни предмети в тоалетната чиния.

Как да отпушим тоалетната?

1. С препарати за отпушване на тоалетна – В нашата практика нямаме информация за тоалетни успешно отпушени с препарати, тъй като обикновено ни викат след като са пробвали и не са успели, и поради този факт имаме доста повиквания за отпушване на тоалетни, при които препарата не е помогнал. Затова оставяме на преценката на клиента, дали да използва препарати или не.
2. С вакуум – Той може да свърши работа, ако запушването е от хартия или подобни не обемисти предмети. Ако става въпрос например за паднал ароматизатор, той няма да може да бъде изкаран с вакуума. Просто няма как въпросният ароматизатор да премине през стеснението на тоалетната чиния.
Вакуум за отпушване на канали
3. Със спирала за отпушване на канали – Целта е с подходящ накрайник на спиралата, да се закачи заседналият в тоалетната чиния предмет, и съответно да бъде изваден. Така тоалетната чиния ще бъде отпушена.

Пожелаваме успех на всички, които решат сами да си отпушат тоалетната.

Тоалетни отпушени от Канал Майстор

– На горните видеа, можете да видите тоалетни отпушени от Канал Майстор.