Отпушване на мивка и ремонт на канала на мивката – София, жк Обеля 2

В жк Обеля 2, София ни извикаха за отпушване на мивка. Нашият клиент беше демонтирал тръбата под мивката, опитвайки се да отпуши канала, но не е успял. Включихме нашата електрическа машина за отпушване на канали към тока и започнахме работа, като вкарахме спиралите с тънък накрайник, който с малко труд успя да премине през проблемният участък.

Пода на банята с отворите на мивката и сифона, чакат да ги отпушим

За съжаление колкото и да опитвахме, спиралата с по-големият накрайник не успяваше да премине, затова се наложи, да се направи ремонт.

Вкараваме спиралите в тръбата на мивкатаОтпушваме канализацията през тръбата на мивкатаКанализационната тръба на мивката я отпушваме с нашите спирали за отпушване на канали

Нашият клиент беше на първият етаж, и за да извършим ремонта, слязохме в мазето намиращо се под банята му, където се оказа, че неговата Ф50 тръба обираща водата от мивката, ваната и сифона е сплескана.

Сплесканата канализационна тръба с диаметър Ф50Тук още по-добре се вижда, че тръбата на мивката, сифона, и ваната е сплескана

След като отрязахме сплескания участък, и го извадихме, се оказа, че в тръбата има детско гумено топче за игра. То заедно със сплесканата тръба, е пречело на на спиралата с по-големият накрайник да премине надолу през канализацията.

Детското гумено топче, което беше запушило тръбата на мивката, сифона и ваната

Тъй като още при строителството на блока, не са ползвали фасонни части, а самата тръба Ф50 са я нагряли и огънали, за да я включат към вертикалният щранг, като по този начин тръбата се е сплескала при огъването, и топчето е заседнало там.
Клиента ни сподели, че това гумено топче няма как в момента да влезе в канализацията, а най-вероятно е попаднало там, преди доста години, преди да сложи ваната.
Подменихме изрязаният участък, където се намираше сплесканата тръба и сега мивката, сифона и ваната се оттичат безпроблемно.

Харесайте ни в социалните мрежи:

Публикувано в Отпушване на канали, Ремонт на канализация с етикети , , , , , . Постоянна връзка.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *