Отпушване на мивка изнесена на балкон – София, жк Младост 1А

Извършихме отпушване на мивка изнесена на балкон в София, жк Младост 1А. Канализационната тръба на мивката беше с диаметър Ф40мм. Нормалният размер за мивки е Ф50, но за да не се повдига пода прекалено, майсторите слагат тръба с по-малък размер, което е предпоставка за по-чести запушвания.

Почти на всички мивки, които са изнесени на балкон или са преместени на друго място, тоест намират се на по-голямо разстояние от вертикалният канализационен щранг, запушванията са неизбежни. Най-често те стават от полепналата мазнина по-вътрешността на тръбата.

Запушената мивка изнесена на балконС този накрайник не успяхме да влезем в канала на мивката, затова се наложи да я отпушваме с друг накрайникСпиралите с диаметър Ф16мм, на Канал Майстор, за отпушване на мивки и сифониТрябва да наставим още една или няколко спирали за да отпушим канала на мивката до вертикалният щрангОтпушването на балконската мивка продължаваОтпушване на балконската мивка, с помощта на професионални спирали за отпушване на мивки и не големи тръби. За отпушване на по-големи тръби имаме спирали с диаметър Ф22Вкарваме спиралата в запушеният канал на балконската мивка

На този адрес, разстоянието до вертикалният щранг беше около 4-5 метра и затова вкарахме 3 спирали по 2.3метра, като съответно отидохме до вертикалният щранг за да чуем дали сме влезнали в него.
Обикновено, след като стигнем до вертикалният щранг, започваме да изсипваме топла вода в тръбата на канализацията, за да отмие тази част от мазнината, която сме разбили. Имало е случай, в които след като пробием мазнината, при сипването на вода, водата пак да не изтича, но с въртене на спиралата успяваме, да промием и да почистим канала добре.
След като започнем да вадим спиралите, продължаваме да изсипваме топла вода в канализацията, за да може да се промие хубаво канала.

Сипваме вода в тръбата, за да може да бъдат отмити мазнините и другите наслоявания, които са запушили канализацията на мивкатаНатискаме спиралата навътре в запушената тръба, докато машината и придава въртеливо движениеПродължаваме да сипваме вода в канала на мивката, докато съвсем бъде почистенВадим спиралата от канала на запушената балконска мивкаЗапушването на мивката е от мазнини

Конкретно на този адрес, когато извадихме спиралата с накрайника, накрайникът беше пълен с мазнина.
Обикновено след като свържем сифона на мивката към канализационната тръба, пускаме смесителя на мивката, да потече още вряла вода, за да нагрее хубаво тръбите и да отмие мазнината добре.
След тези наши действия мивката беше отпушена и вече може, да се използва по предназначение.

Приключихме с отпушването на мивката изнесена на балкон и тя вече може да се използва

Отпушване на мивка изнесена на балкон – София, жк Младост 1А

Харесайте ни в социалните мрежи:

Публикувано в Отпушване и почистване на канали от мазнини, Отпушване на мивки, Почистване на канали с етикети , , , . Постоянна връзка.

2 коментара по Отпушване на мивка изнесена на балкон – София, жк Младост 1А

  1. Илиян каза:

    Здравейте, от доста време мивката в кухнята е запушена. пробвахме със препарати и спирала за отпушване, но не успяхме да се справим, опираме в нещо и спиралата не може да премине. Сигурно тапата е доста твърда и не можем да я пробием. Можете ли да ни дадете съвет или да ни помогнете?

    • admin каза:

      Здравейте, прочетете това тук и ако не справите, потърсете ни по телефона, за да отпушим канала на мивката ви.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *