Отпушване на мивка в кухня – София, в.з. Американски колеж

Извикаха ни за отпушване на мивка в кухня, в София, в.з. Американски колеж, район Младост.
Когато влязохме в кухнята, там имаше 2 мивки, но не знаехме, коя е по-близката до вертикалният канализационен щранг, за да вкараме спиралите за отпушване през нея. Затова започнахме да отпушваме през едната от двете кухненски мивки, през която нашите клиетни се бяха пробвали да отпушват.

Отпушване на мивка в кухня, в град София.Разкаченият сифон на запушената мивкаВкарваме спиралата в запушеният канал на мивкатаОтпушване канала на кухненската мивка

Вкарахме няколко спирали за отпушване в канализационната тръба на мивката, но не успяхме да отпушим мивката, което означаваше, че не сме стигнали до запушването.

Машината върти спиралите в канала на мивката, докато успеем да отпушим канализацията

За да проверим, до къде сме стигнали със спиралите, които бяхме вкарали в запушената канализационна тръба, слезнахме в мазето на къщата.
Оказа се, че долу в мазето, канализацията е висяща (разположена е на тавана) и дължината и беше може би около 15-16 метра.
След като разгледахме висящата канализация в мазето, установихме, че на около 3-4 метра преди канализацията да излезе от сградата, има 2 колена. С почукване на тръбите, установихме, че запушването е на едно от колената. (Уточнение: когато почукаш върху канализационната тръбата, и тя е празна, се усеща как бие на кухо, а когато е пълна с вода, и почукаш върху нея, звука е друг. По този начин установихме, къде точно се намира запушването на канализационна тръба, тоест след това коляно тръбата биеше на кухо, а преди него се усещаше, че е пълна.)

Отпушване на кухнеската мивка с професионални спирали Ф16мм

Преди тази канализационна тръба (минаваща по тавана на мазето), да излезе от къщата, имаше ревизионен отвор, и се чудехме дали от там да не вкараме спиралите ни за отпушване на канали и да отпушим тръбата. За съжаление там се оказа много неудобно, тъй като беше доста високо и нямаше как да разположим машината, с която отпушваме. Затова ни остана като вариант, единствено да пробваме, да отпушим канализацията на къщата, като просто вкараме всички спирали, които имаме през кухненската мивка, откъдето се опитвахме да отпушим. Проблема там беше, че незнаехме дали ще стигнем до запушването. Но Слава на Бога, след, като вкарахме всичките ни спирали в канализационната тръба на мивката в кухнята, успяхме да стигнем до запушването в мазето, тъй като водата тръгна. И така, след като ни повикаха за отпушване на кухненската канализация, тоест за отпушване на кухненската мивка, се оказа, че запушването е в хоризонталният канализационен щранг в мазето на къщата.

Но благодарим на Бога, че успяхме да се справим и с това запушване, въпреки че канализацията в мазето не позволяваше да се отпушва от там, макар да бяха предвидили ревизионен отвор, той беше на много неудобно място, което го правеше неизползваем.

Сега нашите клиенти могат спокойно, да си ползват и двете кухненски мивки, тъй като кухненската канализация е проходима, както и сградната канализация в мазето на къщата им, където реално се оказа запушването.
Ако и вие имате запушване в кухнята, или някъде друга във вашата сграда, можете да се свържете с нас, за да отпушим вашата канализация.

Надолу можете да видите останалите ни снимки, направени в кухнята, по време на отпушването:

Отпушване тръбата на мивкатаЗапушената тръба на мивката, по време на отпушванетоВадим спиралата от тръбата на запушената мивкаПродължаваме да вадим спиралата от тръбата на вече отпушената мивкаКакто се вижда сме вкарали доста спирали в канала на мивката, за да го отпушимТова са нашите спирали за отпушване на мивки и други по-малки канали. За по-гоелми канали имаме спирали с по-голям диаметър.Сифона на мивката е свързан към отпушената канализационна тръба на мивкатаКухненската мивка е отпушена и водата тече без да връщаОтпушената мивка в кухнята на нашите клиентиСлед отпушване на кухненската мивка, сме пуснали да тече гореща вода, и както се вижда мивката вече поема

Както се вижда на горната снимка, горещата вода от смесителя в кухнята, се оттича свободно в отпушената мивка.

Отпушване на мивка в кухня – София, в.з. Американски колеж

Харесайте ни в социалните мрежи:

Публикувано в Отпушване на мивки, Почистване на канали с етикети , , , . Постоянна връзка.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *