Отпушване на канал на сграда – София, кв Редута

Редовен наш клиент ни се обади, за да отпушим канала на сградата им, защото отново е запушен.
На този адрес в София, квартал Редута идваме един, два пъти годишно, за да отпушваме канализацията им и този път решихме да заснемем отпушването.
Мястото, от което предприехме отпушването на каналите на тази сграда, беше една шахта, намираща се при гаражите зад сградата. Запушването, което е задръстило сградната канализация се оказаха, мокри кърпчики, но и доста мазнини.

Отпушване на канал на сграда в София, квартал Редута

Използвахме стандратният накрайник на спиралите, и когато пробихме тапата запушила канала, изтекоха доста парчета втвърдени мазнини.

С цел да отпушим сградната канализация, вкарваме спиралата в тръбата, през канализационната шахта
След отпушване на запушеният сграден канал, мръсната вода тръгна с голяма сила да изтича от канализационните тръби
Запушването задръстило канализационната тръба на сградата е премахнато и мръсната вода се стича с голяма сила и количество в канализационната шахта

След като видяхме това, решихме да вкараме по-голям накрайник, който по-добре да почисти канализационните тръби от мазнините. Важно е да се отбележи, че когато вкарвахме стандартният накрайник на спиралите за отпушване на канали, водата на няколко пъти тръгваше и после спираше, по което разбрахме, че участъкът от мазнините е на няколко места. Когато вкарахме големият накрайник, се видя, че заедно с водата, от запушеният канал изтичаха малки парченца мазнини, които накрайника изстъргваше от тръбата. С този по-голям накрайник отпред, вкарахме спиралите в сградният канал, на дължина от около 10 метра навътре, и явно стигнахме до някаква редукция на тръбата, защото не можехме да преминем по навътре.
Така почистихме добре, от наслоилите се и втвърдени мазнини, вътрешността на канала на тази сграда, намираща се в София, квартал Редута.

Отпушване на сграда, през канализационната и шахта. Сградата се намира в София, кв Редута
Отпушване на сградна канализация, задръстена от мазнини и мокри кърпички
Почистване на мазнини от канализационните тръби на сграда в София, Редута
Машината ни за отпушване на канали, пред сградната канализационна шахта
Мокра кърпичка, закачила се за спиралата по време на отпушването на канализационните тръби на сградата
Отпушване на сграда в София, Редута
Продължаваме да вкарваме още спирали в канализационната тръба на сградата, за да я отпушим
Отпушването на сградата е приключило, а машината ни за отпушването на канали си почива, разположена до канализационната шахта, намираща се покрай гаражите на тази Софийска сграда
Това е един от инструментите, с които извършваме отпушване на канали и шахти в цяла София
Това е изглед от вътрешността на канализационната шахта, от която отпушвахме тръбите на тази сграда намираща се в квартал Редута, София
Канализацията на сградата е отпушена
Това е снимка, на която се вижда, как сме сложили капака на канализационната шахта, тъй като сме си свършили работата и вече няма запушване на тръбите
Извършихме успешно отпушване на канали на сграда в София, през тази канализационна шахта

Това, че имаше мазнини, които трябваше да разбиваме и изстъргваме от стените на канализационните тръби по време на отпушването, е признак, че ако не се намали изхвърлянето на мазнините в канализацията, след време те пак ще се натрупат и канала на сградата пак ще се запуши, но колко време ще отнеме това, зависи от това, какво количество мазнини се изхвърля в канализацията.

Отпушване на канал на сграда – София, кв Редута

Харесайте ни в социалните мрежи:

Публикувано в Отпушване и почистване на канали от мазнини, Отпушване на канали, Почистване на канали с етикети , , . Постоянна връзка.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *