Отпушване на канал на къща и уличен канал към нея – София, с. Лозен

В къща в с. Лозен, имаха запушен канал, тъй като им избивала вода от сифона в банята, намираща се, на приземният етаж на къщата.

Пред къщатата със запушеният канал в село ЛозенРазтоварили сме машината за отпушване на канали пред вратата на къщата

Собственикът беше демонтирал тоалетната чиния в банята, и я беше преместил, в другия край на банята така, че ние можехме да започнем направо с отпушването на канализацията.

Тоалетната е демонтирана предварително, за да можем направо да отпушвамеОтпушваме канала през тръбата за тоалетната чинияСпиралите са в тръбата, но канала още не е отпушен.

С вкарването на спиралите обаче, вместо да отиваме към уличният канал, започнахме да се качваме нагоре по вертикалния щранг на къщата и да отиваме към вторият и етаж.

Наложи се да вкараме още пружини, за да достигнем до запушването и да отпушим тръбата.

Няколко пъти пробвахме да завием в посока уличният канал, но вместо това се качвахме нагоре по вертикалния щранг, към вторият етаж. Този проблем възниква поради непрофесионално направена връзка на канала на тоалетната.

Отпушване на канала през банята от Канал Майстор.

За да отпушим канала, трябваше по някакъв начин да излезем към уличният канал, затова потърсихме и друго място, откъдето да може да продължим с отпушването.

Подовият сифон в банята връщаше вода.

В задният двор, беше разкачена водсточната тръба и вкарахме спиралите в нея, за да пробваме от там да отпушим канала.

Пробвахме да отпушим канала през водосточната тръба

Вкарахме 25 метра спирали, и разбрахме, че сме излезли в уличният канал, но канала не се отпуши, и водата не спадна, следователно проблема беше в уличният канал.

Вкарваме спиралите във водосточната тръба, която е свързана към запушената канализацияПроверяваме уличният канал за запушване

Разбрахме, че уличният канал минава между улицата и оградите на къщите, като стига до главната улица, и там се връзва в главният уличен канал, но никъде по това трасе нямаше канализационна шахта, от която да се бръкне за да се отпуши. Нямаше шахта дори там, където второстепенният уличен канал обиращ отпадната вода от второстепенната улица, се свързваше с главният канал от главната улица.

Нямаше как да отпушим уличният канал от къщата на нашият клиент, тъй като той беше доста дълъг и не беше ясно, къде е запушен, а и нямаше улични канализационни шахти, така че да вкараме от тях и да го отпушим. Остана като последна възможност, да проверим главният уличен канал от главната улица(къщата на нашият клиент беше на второстепенна улица, която се свързваше към главната улица), за запушване. Главният уличен канал излизаше в една канавка, покрай главната улица.
Като вариант остана да го проверим, в участъка му от тази канавка до връзката с второстепенния уличен канал, от второстепенната улица, на която се намираше къщата на нашият клиент.
Разстоянието от канавката, в която беше вързан главният канал, намиращ се на главната улица, до връзката с второстепенния канал от второстепенната улица беше около 28 метра, а ние вкарахме 31 метра и канала не беше отпушен, което означаваше, че проблема е във второстепенния канал на второстепенната улица, на която се намираше къщата на нашият клиент. Разстоянието от връзката на второстепенния канал към главния, до къщата на нашият клиент беше около 60-70 метра, но никъде не бяха изградени улични канализационни шахти, и нямаше как да вкараме спиралите в него, за да го отпушим.

Оказа се, че е запушен уличният канал, но не този на главната улица, а на второстепенната улица.

Така не можахме да отпушим този канал, заради непрофесионално направена улична канализация, а именно липса на улични канализационни шахти, през които да се отпушва канализацията, при запушване.

Обяснихме на нашият клиент, каква е следващата стъпка за отпушване на канализацията, а именно да се разкопае отвън на улица до къщата му, да се открие тръбата на уличният канал, да се отвори и да се отпуши канала през нея, като после да се изгради шахта около нея, като е хубаво, на половината разстояние до главният уличен канал, ако имат възможност, да се направи още една шахта, за да не се стига до ситуации като днешната, в които канала да не може да бъде отпушен.

Собственика сподели с нас, че уличният канал, не е на дълбоко, така че няма да представлява трудност, да бъде разкрит и отпушен, а шахтите изградени, за да може в бъдеще, канала, да бъде отпушван при запушване.

Изглед към Лозенската планина от село Лозен, област София-град.

Отпушване на канал на къща и уличен канал към нея – София, с. Лозен

Харесайте ни в социалните мрежи:

Публикувано в Отпушване на канали, Почистване на канали с етикети , , . Постоянна връзка.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *