Отпушване на канал между две шахти – София, жк Славия

В този блок в София, жк Славия, им миришело в мазетата, понеже канализацията се запушила и ни извикаха, за да им отпушим канала.
При пристигането установихме, че в коридора на мазето има 2 шахти, като и двете бяха пълни.
Канализацията водеше към съседния вход, и когато отидохме там, установихме, че там същото има 2 шахти в коридора на мазето им, но те бяха празни.

Запушената шахта, която води към съседният вход на блокаШахтата е пълна и от тук ще отпушваме канала отиващ към съседният входПо-далечен план на запушеният канал

Начина за отпушване на канали, който използвахме в този случай беше отпушване на канал, с помощта на професионална метална шина.
Този начин използваме, когато канализационният участък е прав, и когато в шахтите видим мокри кърпички, както беше в този случай, защото ако пускаме машината, мокрите кърпички се намотават около спиралите, и после отнема доста време да бъдат отстранени от спиралите.

Отпушване на канал с шинаРазмотаваме шината и я вкарваме в шхатата за да отпушим каналаУдряме с шината в канализацията

Интересното на този адрес беше, че подминахме запушеният участък, стигнахме до празната шахта, а водата не тръгваше.
Тогава обърнахме шината и я вкарахме, така че главата на шината да върви плътно по дъното на тръбата (при нормално вкарване, понеже главата на шината е леко извита нагоре, шината не върви плътно по дъното на тръбата), и така отпушихме канализацията.

Продължаваме да придвижваме шината напред, в запушената канализацияТук се вижда как сме отпушили каналаКанала на шахтата е отпушен и тук се вижда, как водата се е изтекла надолу в канализациятаВодата в канализационнната шахта се оттича свободно, понеже канала е вече отпушенВече сме готови да прибираме металната ни шина, за отпушване на прави канализационни участъциВадим шината от отпушеният каналАко и вашата канализационна шахта е запушена, и има нужда от отпушване, можете да ни се обадите да я отпушим
Тук сме поляли шахтата с вода, за да поизмием дъното и от фекалната вода. А каналът е успешно отпушен

След като отпушихме канала в мазето, затворихме шахтите и във двата входа, на този блок намиращ се в жк Славия, София.

Харесайте ни в социалните мрежи:

Публикувано в Отпушване на канали, Почистване на канали с етикети , , , . Постоянна връзка.

2 коментара по Отпушване на канал между две шахти – София, жк Славия

  1. Петър каза:

    Здравейте, запуши се тръбата от кухненската мивка. Може ли да ми дадете съвет, как да я отпуша?

    • admin каза:

      Здравейте, може да пробвате със спирали за отпушване на канали за домашни нужди. Ако искате прочетете и статията „срещани любителски начини за отпушване на канали“ в този сайт тук. Ако не успеете, ще трябва да потърсите фирма с професионална техника.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *