Отпушване на канал в мазето на блок

Обадиха ни се за спешен адрес, за отпушване на канали. След пристигане на мястото, спряхме на булеварда точно срещу входа на блока. Извадихме необходимото оборудване и го пренесохме до входа. Докато сме пренасяли оборудването, един човек, който явно не е бил от блока, в който сме извикани да отпушваме ни е наблюдавал и когато, се озовахме пред входа, и тъкмо щяхме да звъним, да ни отворят, той се прибилижи и ни попита: „Извинявайте, вие с отпушване на канали ли се занимавате?“ Тогава ние му отговорихме, че затова сме дошли и той ни поиска телефони за връзка, тъй като имал проблем с канала на мивка изнесена на балкон, който не могъл да отпуши. След като му дадохме телефони за контакт и приключихме разговора с него, влезнахме във входа с една жена, която ни отвори вратата.

Срещнахме се с хората повикали ни на адреса, те слезнаха с нас, отключиха ни мазето, отвориха и абонатната, а тя беше пълна с отпадна вода. Двете помещения на абонатната бяха пълни с отпадна вода – запушването било от около 2 дена (а може би и от повече).

В мазето нямаше контакти и се наложи да вземем ток от едно помещение, което се намира на първия етаж. Развихме макарата с разклонителя и я свалихме в мазето.

Майстора видя в едното помещение вертикалните канализационни щрангове и прецени, че от там трябва да се работи, тъй като не му се влизаше да гази и да търси изчезналите под водата подови сифони. Разви капачката на ревизионният отвор на вертикалният щранг и отпушването започна. Оказа се, че запушването е на коляното на вертикалният щранг с хоризонталният щранг, тоест долу ниско под терена.

След не много голяма борба канала беше отпушен, но в помещенията отпадната вода стоеше. Майстора вкара още една спирала, за да се убеди, че няма запушване в канализацията, след което извади и двете пружини, зави капачката на ревизионният отвор, взе едно желязо и започна да търси капака на подовия сифон в първото помещение.

Заради високото ниво на водата в помещенията, не можеше да се види дали въобще има подови сифони, а ако няма такива положението става много неприятно. След малко суетене и проби из едното помещение, като че ли намерихме подов сифон и след като в тинята нищо не се виждаше успяхме с едно желязо да махнем капака на подовия сифон, а водата започна бързо и звучно да се оттича в сифона. Оказа се, че капака на сифона е задържал боклуците от отпадната вода върху себе си и водата не е можела да се оттича, затова след като го махнахме всичката вода тръгна да спада и така първото помещение беше отводнено. Остана второто, там водата беше на по-високо ниво и беше още по-трудно да се намери сифона, но след като го намерихме и там последва шумното оттичане на водата в канала. Така каналът беше отпушен, а всичката насъбрала се вода, се източи.

Уведомихме домоуправителката и жената, която следи за чистотата в блока. Канала беше отпушен, а двете жени останаха да почистят с един маркуч, с вода пораженията след канализационното наводнение.

Отпушване на канал в мазето на блок – ВИДЕО

Харесайте ни в социалните мрежи:

Публикувано в Отпушване на канали, Отпушване на сифони с етикети . Постоянна връзка.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *