Отпушване на канали с машина – София, жк Младост 2

Ако желаете машинно отпушване на каналите ви, можете да се свържете с нас, както направиха тези наши клиенти от София, жк Младост 2.

Канализацията им в мазето, се запушила, и преди около 10 дена са викнали фирма за отпушване на канали с вода под налягане, които отпушили канала, но скоро след това те пак се запушили.
Този път решили да извикат нас, като ни казаха, че канализацията е за ремонт и ни поискаха оферта за ремонта. Ние им обяснихме, че първо трябва ние да отпушим канализацията, за да установим, дали действително канализацията е за ремонт, евентуално на кой метър е проблема, и на каква дълбочина, дали има счупване или някакъв друг проблем. Но всичката тази информация не можем да я вземем, от предишната фирма, която е отпушвала, защото от опит сме имали доста разминавания между това, което се казва, и това което се установява от нас на място.
И така се разбрахме да дойдем, да отпушим канализацията с нашата машина, и тогава да установим, дали канализацията е за ремонт.

Машинно отпушване на запушена канализация на блок от Канал Майстор

При идването ни разбрахме, че запушването е във вертикалният канализационен щранг, защото от камениновият ревизионен отвор връщаше вода. Шахтата, която е на 3-4 метра разстояние от вертикалният щранг беше празна. Запушването беше между вертикалният щранг и шахтата.

Запушен вертикален щранг в мазе
Отпушване на канали с машина в София, жк Младост 2
Вкарваме спиралата за отпушване на канали, в запушената канализация

Вкарахме малкият накрайник на спиралите, и усетихме, че той спря на едно място и не можеше да продължи, затова извадихме спиралата за да почистим накрайника, и видяхме, че на него се бяха увили доста мокри кърпи.

Какво запушва канала - мокри кърпички
Почистване на спиралата за отпушване на канали, от намотали се около нея мокри кърпички
Почистване на канали в София, жк Младост 2
Мокри кърпички запушили канала на блока

След като го почистихме, отново го вкарахме, и този път пробихме запушването. Изкарахме отново спиралите с накрайника, и отново се наложи да ги чистим от мокри кърпички, като имаше и малко корени.

Отпушване на канали в мазе на блок със специална машина - София, жк Младост 2
Тапа от мокри кърпички извадени от запушеният канал
Какво запушва канала? - Отпушване на канали в София от Канал Майстор
След това решихме да вкараме големият накрайник, за да проверим дали канализацията е за ремонт.
Ако той минава през канализационната тръба, то значи тя е проходима, и не е за ремонт.
Не можахме да го вкараме през ревизионният отвор на камениновата тръба Ф100, и затова решихме да вкараме малкият накрайник отново през ревизионният отвор, и съответно да стигнеме до шахтата, и там в шахтата да извадиме малкият накрайник, и да сложим големият, защото отворът на тръбата в шахтата е по-голям и удобен, така че от там да вкараме големият накрайник.
Издърпвахме големият накрайник с машината на въртене, от шахтата до ревизионният отвор на вертикалният щранг и не установихме никакъв проблем, който да изисква ремонт на канализацията.
Информирахме клиентите ни, че канализацията според нас не е за ремонт, тръбата е в добро състояние, но ако продължават да се изхвърлят мокри кърпички, неизбежно каналите им пак ще се запушат.

Отпушване на канали с машина – София, жк Младост 2

Харесайте ни в социалните мрежи:

Публикувано в Отпушване на канали с етикети , . Постоянна връзка.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *