Отпушване на канали в София и областта

отпушване на каналиНе отдавна бяхме извикани да отпушим канала на жилищен блок в София, квартал Емил Марков. След огледа се оказа че един от вертикалните щрангове е запушен. За наше облекчения имаше ревизионен отвор на този чугунен щранг, и след развиването му и изтичане на водата забелязахме че вътре има заклещена тел за отпушване на канали. Разбрахме че живущите са правили опити да си отпушат канала и много пъти са успявали, но сега след заклещването не са могли да я освободят. Няма нищо лошо всеки да се опита да отпуши канала и да не плаща за това, но ако телта се заклещи и не я извади,трябва да знае че, това ще е предпоставка за редовно запушване на този участък от канализацията.

В нашата практика има много случаи когато, намираме в канала тел и в недалечното минало извадихме от канализацията на една банка, спирала Ф 16мм за отпушване на канали, може би и другите колеги в бранша имат подобни случаи в тяхната практика. При такива обстоятелства най-лошото е когато сме извикани за отпушване и има нещо заклещено в канализацията и не се вижда, тези които знаят за това, не ни казват, тогава може и ние да заклещим нашата техника и тогава проблема става по-сложен, ако не успеем да извадим инструментите за отпушване. В горния описан случай телът беше изваден и канализацията проработи.

Два още случая ще споменем, единият беше извън София, Самоковско село, телът стърчеше от ревизионния отвор но не помръдваше, след опитната работа на специалистът, телта също беше извадена и след това със специализираната техника каналът бе отпушен. Другия случай беше в голямо предприятие в София, там телта не се виждаше, но поддръжката /колега водопроводчик/, ни каза че е заклещил телът /за което сме му благодарни/. В този случай обаче телта се напипваше в тръбата, и след нейното изваждане, отпушването на канала беше лесно.

Съветваме всички, които са се опитвали сами да си отпушат канала и са заклещили някакъв уред в него, когато извикат фирма за отпушване на канали, да я предупредят, че в канализацията е заклещено съответното пособие за отпушване. Нашият екип може да ви помогне ако вече сте заклещили тел или нещо друго във вашия канал, като по-добре е да ни потърсите веднага след проблема, а не да чакате запушването.

Харесайте ни в социалните мрежи:

Публикувано в Почистване на канали, Разни с етикети . Постоянна връзка.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *