Отпушване на канали на къща в Малинова долина

В тази къща в Малинова долина имаха запушен канал, и ни се довериха, да извършим отпушване на канализацията им.

Това е улицата, на която се намира къщата със запушеният каналПристигнахме в уговореният час, но хората още ги нямаше и се наложи да ги изчакаме малко.

Чакаме да дойдат да ни отворят, за да отпушим канализациятаПърво пристигна наемателката, която ни отвори и ние влязохме заедно с нея в двора на къщата. Жената ни разказа какъв е проблема и къде се намира вертикалният щранг, от който щяхме да работим за отпушване на канала.
Тя ни каза също така, че когато дойде собственика на къщата, той ще ни обясни още по-подробно относно каналите на къщата.

Отвориха ни вратата и влязохме вътре, за да огледаме канализациятаТези коловози водят към гаража, където се намира и вертикалният щранг, от който ще отпушваме каналаТук в ъгъла се намира вертикалният канализационен щрангПрез това време разтоварихме нашите инструменти за отпушване на канали, прекарахме си ток с удължителя и махнахме капачката на ревизонният отвор, на вертикалният щранг. За разлика от новите пвц щрангове и ревизионни отвори, този не беше от пвц, а беше чугунен и капачката му също чугунена, беше захваната с болтове, а не беше на резба както са капачките при новите пвц ревизионни отвори.
Зад стената на вертикалният щранг имаше чешма, която беше вързана към същият вертикален щранг, от който щяхме да отпушваме, и по точно под ревизионният отвор, през който щяхме да прекараме спиралите на машината ни за отпушване на канали.
Това беше добре за нас, тъй като можехме да пуснем водата да тече, докато работим с машината.

Наложи се да използваме гаечен ключ, за да махнем ревизионната капачка на  вертикалният щрангТърсим нужните инструменти, за да махнем капака на ревизионният отворРазвиваме последната гайка на капака на ревизията, за да вкараме вътре в  ревизията спиралите за отпушване на каналиМеждувременно пристигна и собственика, когото попитахме, дали от този вертикален щранг, от който ще отпушваме до свързването към уличната шахта има ревизионна шахта.
Той потвърди, че има точно една шахта намираща се между вертикалния щранг и уличната шахта, и ни заведе в двора до самата ограда, където се намираше канализационната шахта.
Тя беше трудно достъпна, беше цялата обрасла с растения и имаше доста нахвърляни клони, затова решихме засега, да не я пипаме, и че ако успеем да отпушим канала и всичко е наред няма да има нужда, да я отваряме.

Вкарали сме спиралата в щранга и започваме да действаме за отпушването муЗапочнахме отпушването през вертикалният щранг, за който вече говорихме, и още в самото начало на 4-тия метър се усети, че пружината е насукала нещо около себе си, а и стана доста тежка.

Отпушване на канализацията Когато я извадихме, за да видим какво е насукала, се оказа, че това са мокри кърпички и разбрахме, че щом още от 4-тия метър започват, канала явно ще е пълен с тях и ще се отпуши много трудно, тъй като до шахтата разстоянието беше около 15-16 метра.

Извадихме доста мокри кърпички, които са пречели на канала да работи нормалноЧистим спиралата за отпушване на канали от усукалите се около нея мокри кърпичкиВадим от канализацията поредните мокри кърпички, които се бяха навили на  спиралата и накрайникаЧистим спиралата от кърпичките, за да можем след това да продължим с  отпушванетоПочистване на спиралата за отпушване на каналиКърпичките се бяха навили с голямо количество около спиралата, докато се  опитвахме да отпушим канализациятаОстана да се почисти накрайника от мокрите кърпички, които бяха задръстили канализациятаНа снимката се вижда купчината от мокри кърпички, които извадихме от каналаПродължаваме с отпушването на задръстеният каналПоредната изненада от мокри кърпички, явно канала е сериозно задръстенОтдясно е машината за отпушване на канали, отляво на нея е купчината кърпички, извадени от канализациятаСлед поредният опит да бъде отпушен канала, се оказа, че има още от кърпичките в негоПочистване на спиралите за отпушване на канализацииПочистване на последната спирала и продължаваме с отпушването на канализациятаОтпушване на канализациятаПериодично вкарвахме спиралите, изваждахме ги, чистихме ги отново и пак ги вкарвахме, докато стигнахме до 11тия или 12тия метър, след което от там нататък повече не можахме да пробием напред.

При поредният опит за отпушване на канала, след изваждане на спиралата, се вижда колко много мокри кърпички е насукала около себе сиОтново голямо количество мокри кърпички, които са задръстили канализацията и са я запушилиПочистване на спиралите за отпушване на канали от мокрите кърпичкиРазмотаваме насуканите кърпички от спиралатаОтпушване на канала от екипа на Канал МайсторПоради тази причина излезнахме навън на двора и отидохме при канализационната шахта намираща се до оградата, като разчистихме растителността и клоните, които ни пречеха да стигнем до нея.
Отворихме капака на шахтата и видяхме, че тя беше пълна с мокрите кърпички. За наша радост тръбата идваща от къщата беше по-висока от нивото на мокрите кърпички и започнахме да отпушваме канала от тази тръба.

Ревизионната канализационна шахта в двора на къщатаСпускане на стълба в канализационната шахтаСлед не много усилия отпушихме канализацията и водата изтече. Като се наложи да почистим и кюнето в шахтата, така че след това водата свободно си протичаше през шахтата и отиваше към улицата.

Тръбата в шахтата е почистенаЗатваряме ревизионната шахтаПоставяне капака на шахтатаКапака на канализационната шахта е поставен на мястото сиБлизък план на почистената ревизионна шахтаДоста голямо количество мокри кърпички извадихме от канализацията на тази къщаПоглед от далече на отпушената канализацияЗапушената канализация вече е отпушена и готова за използване. А вляво се вижда голямата купчина от мокри кърпички, които извадихме от запушеният каналСобственика, сподели с нас, че той самият е имал опит с мокрите кърпички и знае, че канала се запушва от тях, тъй като не се разграждат, но явно наемателите му не са знаели. Той пожела, да оставим голямата купчина мокри кърпички, които бяхме извадили докато отпушвахме канала, за да може наемателите му да ги видят, за да знаят за напред да не ги изхвърлят в канализацията.

Отпушване на канали на къща в Малинова долина – ВИДЕО

Харесайте ни в социалните мрежи:

Публикувано в Отпушване на канали, Почистване на канали с етикети . Постоянна връзка.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *