Отпушване на канали на блок – София, жк Връбница 2

Редовно посещаваме този адрес във Връбница 2, за да отпушваме канализацията на блока, и проблемът е все един и същ, на едно и също място, непосредствено след излизане на тръбата навън от основите на блока.
Както и тук, така и на други места, става въпрос за пропадане, слягане на почвата. Канализационната тръба, като излиза навън от блока, минава през отвор в основите, след отвора е почва, която като сляга, с тежестта си притиска тръбата и я чупи на мястото, където тя минава през основите на блока.

Това е блокът със запушената канализация в мазетата и пълната шахта с канализационна вода

Този адрес обикновено го отпушваме от външната шахта зад блока, но този път решихме да го отпушим от вътре навън, за да установим точно къде е проблема.
Можеше да работим от две места – от вертикалният щранг в едно от мазетата или от ревизионната шахта в един от коридорите в мазето.
По-добре беше да започнем от вертикалният щранг, защото от шахтата трудно щяхме да намерим изходната тръба, тъй като шахтата беше пълна с вода, а и има паднали тухли по дъното и.

Това е мазето с двата вертикални канализационни щранга, от които започнахме отпушванетоТук се вижда ревизионният отвор на вертикалният канализационнен щрангНа ревизионният отвор е развита капачката, така че можем спокойно да вкараме спиралите за отпушване на каналиТова е пълната канализационна шахта в един от коридорите на мазетоВ пълната шахта с фекална вода, има и доста мокри кърпички, които причиняват запушванияДалечен план на запушената шахтаТук сме вкарали спиралите във вертикалният щранг през ревизионният му отвор, за да отпушим каналаБлизък план на процеса по отпушването на канализацията, намираща се в мазето на блокаВкарваме достатъчно спирали в тръбата, за да стигнем до запушването

От вертикалният щранг отпушихме канализацията, водата от шахтата изтече, но бавно, затова решихме да вкараме спиралите ни за отпушване и през шахтата, след като вече канала (изходната тръба) се виждаше.

Тук вече, отпушваме канализацията в мазето на блока, през шахтата, която беше дигнала ниво и беше пълна с мръсна (фекална) водаТрябва да вкараме накрайника в изходната канализационна тръба, тоест тази, която води към уличната канализацияПродължаваме с отпушването на тръбатаПуснали сме и гореща вода да тече в канализационната шахта, за да отмива боклуците, докато ние отпушвамеЯсно се вижда как по-дъното на шахтата е пълно с тухли, които са изпадали от една от стените на шахтата, тъй като тази канализационна шахта е за ремонт

Отново се потвърди нашето предположение, че има счупване или пропадане на тръбите, непосредствено извън сградата, защото големият накрайник на спиралите, не можа да мине, а се усещаше, че бие на твърдо.

Спиралите ни се въртят в канализационната тръба, за да я отпушват, но тази шахта е за ремонт, което ясно се вижда от изпопадалите в нея тухлиТук горещата вода, която сме пуснали да отмива канализационните боклуци, пречи да се види нашата спирала за отпушване на каналиКанала в мазето е отпушен, но е за ремонт

Ако собствениците не вземат решение, да се ремонтира канализацията, запушването и отпушването на канала ще се извършва периодично.
Другият проблем е, че в канализацията се изхвърлят мокри кърпички, които я запушват, а мястото им не е там.

Отпушване на канали на блок – София, жк Връбница 2

Харесайте ни в социалните мрежи:

Публикувано в Отпушване на канали с етикети , , , , . Постоянна връзка.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *