Отпушване на канали на сграда – София, жк Люлин 9

Извършихме отпушване на канали в София, жк Люлин 9.
При пристигането на този адрес, тъй като той беше нов за нас, а и защото човекът, който ни извика нямаше представа за разположението на канализационните щрангове, се изискваше, като начало по-обстойно проучване на канализацията на сградата, преди да преминем към отпушване на каналите. Огледахме разположението на канализацията, както вътре в сградата, така и извън нея.

Отпушване на канали на сграда в София, Люлин 9Откъм този край на Люлинската сграда се намираше запушеният канал

Вътре в сградата нямаше никакви канализационни шахти, освен два подови сифона и тоалетна чиния с мивка. При пускане на вода от мивката, водата избиваше от двата подови сифона (поради запушеният канал), а при пускане на вода в тоалетната, от сифоните не избиваше вода.

От това си направихме извода, че, може би тоалетната и мивката са свързани към отделни канализационни щрангове.

Преди да започнем с отпушването на каналите на тази сграда разположена в Люлин 9, София, огледахме територията около нея и потърсихме канализационни шахти, и намерихме три отвора, на които нямаше капаци. Единият беше пълен с пръст и обрасъл с трева(не се наложи да го използваме), вторият имаше вода и боклуци догоре, и третия беше пълен със строителни материали. В съседство с вторият отвор, беше тоалетната чиния и едната мивка. Вторият и третият отвор се оказаха канализационните шахти на канализацията идваща от сградата. Тези две шахти бяха разположени по следният начин, в посока от сградата към уличната канализация – първо канализационната шахта пълна с вода и боклуци, след това канализационната шахта пълна със строителните материали, и след това беше улицата, където се намираше уличната канализационна шахта.

Това е шахтата, която поддържаше ниво, поради запушване на канала на сградата, разположена в София, жк Люлин

От шахтата пълна със строителните материали, до уличната канализационна шахта имаше разстояние около 6-7 метра. Решихме, че трябва, да започнем отпушването на каналите, от шахтата, която беше пълна с вода и боклуци. Първо я почистихме, за видим дали в нея има канализационна тръба, която да води към улицата.

Започнахме да почистваме канализационната шахта, от боклуците, които бяха в нея - София, жк Люлин 9В този край натрупахме боклуците от запушената шахтаС помощта на лопатата извършвахме почистване на шахтатаИмаше доста боклуци в шахтатаЗагребваме с лопатата изхвърлените в канализационната шахта боклуциПоради пълната с боклуци шахта, трябваше първо да я изчистим и след това да преминем към отпушване на каналите на тази Софиска сграда, намираща се в квартал ЛюлинВзимаме един от накрайниците ни за отпушване на канали, с който сме отпушвали канали в доста квартали на София, включително и в ЛюлинМашината ни за отпушване на канали, с която работим в цяла София и Люлин, е почти готова за работаПрофесионалната ни спирала за отпушване на канали е вкарана в машината, и предстои да извършим успешно това отпушване в София, жк ЛюлинОще малко подготовка ни остава и започваме да отпушваме тази извънсградна канализация с помощта на машината за отпушване на канали. Намираме се в София, жк Люлин 9.Закопчаваме към спиралата, един от накрайниците ни за отпушване на канали. В Люлин и в цяла София, сме извървали доста отпушвания на канали.Готови сме и започваме да отпушваме тази канализация, която е на сграда намираща се в Люлин, София.Постепенно вкарваме спиралата навътре в запушеният канал, за да го отпушим - Люлин 9, София.Спиралата ни за отпушване на канали се върти, от машината и си проправя път в канализацията - София, Люлин 9.Тук ясно се вижда как сме изкарали накрайника от запушената тръба на канализацията на сградата намираща се в Столичният квартал Люлин.Пак вкарваме спиралата навътре в тръбата, докато стигнем запушването на канала - жк Люлин 9, град София.Отпушваме канализацията в Люлин, постепенно, придавайки въртеливи движения на спиралата, чрез машината ни за отпушване на канали, с която сме отпушвали доста канали в Люлин и в много квартали на София.Изведнъж водата в шахтата започна да спада, и канализационната шахта бе отпушена успешно. И така имаме още един успешно отпушен канал в Люлин, София.
След отпушването на тази канализационна тръба в Люлин, водата в канализационната шахта спадна и вече се вижда дъното и.Тук временно сме прекратили отпушването на канализацията - Люлин 9, София.Изчистваме спиралата от усукалите се по нея боклуци, от времето през, което сме отпушвали канализацията на тази сграда в Люлин, София.Това е следващата и последна канализационна шахта, която отвежда до уличната шахта. Уличната канализационна шахта, също може да се види на снимката, а тя се намира на средата на пътя.Както и предишната шахта, от която отпушвахме, така и тази е пълна с боклуци и то най-вече със строителни материали

След почистването на шахта пълна с вода и боклуци, на тази Люлинска сграда, вътре в шахтата открихме канализационната тръба и разбрахме, че тя води към улицата. След тази шахта, която почистихме, в посока улицата, се намираше, шахтата пълна със строителните материали, и тъй като в нея нямаше вода, решихме, че е възможно тръбите на дъното и, да не са отворени. И ако не са отворени, то би следвало вкарвайки спиралите ни за отпушване на канали през предишната шахта която почистихме, да стигнем до улицата, където е свързана канализацията на сградата. Затова решихме да вкараме спиралата за отпушване на канали, през вече почистената шахта, но докато вкарвахме спиралата навътре в канализацията, тя изведнъж излезе и се показа над повърхността на шахтата пълна със строителните материали. А водата в шахтата, от която вкарвахме спиралата, започна леко да спада.
От това разбрахме, че трябва да почистим и следващата шахта(тази със строителните материали), тъй като тръбите в нея са отворени, и строителните материали в шахтата пречат на спиралата ни да стигне до уличната канализация.

Тук се вижда как спиралата, заедно с накрайника, които вкарахме от предишната шахта, са си намерили място и са излезнали от тази следваща затрупана със строителни материали, канализационна шахта. Това е в жк Люлин 9, София.Опитваме се да почистим шахтата, и по-точно около спиралата, за да можем, да я извадимПочистваме шахтата, като изваждаме изхвърлените в нея строителни отпадъциИзглед към шахтата, през която отпушихме този канал на сградата, разположена в Люлин 9, град София.

След почистването на втората шахта(тази със строителните материали), водата от първата шахта се изтече, но задържа в тази(втората) и се наложи, и от нея, да пуснем машината за отпушване на канали, към уличната канализация.
При отпушването на канали в Люлин, а и в цяла София, се срещат и такива случай, при които се изисква повече проучване и повече лутане до крайното отпушване на запушеният канал.

На тази снимка се вижда как шахтата в Люлин е почти напълно изчистенаИзгребваме с лопата, останалите по-дъното на шахтата боклуци, които я бяха задръстили, и запушиха този канал в Люлин, СофияПочистване на запушената шахта в Люлин, за да се отпушат каналите на тази софийска сграда, и мръсната вода да се изтече.Изглед към почистената канализационна шахтата в София, жк Люлин 9Пак изглед към почистената шахта, като отдясно се вижда купчината боклуци и предимно строителни материали, които извадихме от нея
Тук се вижда почистеното дъно на шахтата намираща се в Люлин 9, СофияВодата в отпушената шахта, си тече свободноДоста боклуци и строителни материали, извадихме от задръстената канализационна шахта, както ясно се вижда на снимката, вдясноНамираме се в София, жк Люлин 9, и ще почистим(отпушим) канализационните тръби, от тази шахта към предишната и от тази шахта към уличната шахта, намираща се на пътяМашината за отпушване на канали на Канал Майстор е почти готова за работа в жк Люлин 9, София, пред тази столична сграда.Остава да вкараме спиралата за отпушване на канализации в машината ни за отпушване на канали и този канал в Люлин, София, да бъде отпушен най-накрая.Закопчаваме накрайника за отпушване, към спиралата и сме готови да почистим тези канализационните тръби в София, Люлин 9.Отпушваме канали в София, жк Люлин 9.

Когато водата от втората шахта изтече, видяхме и още една тръба, от която струеше съвсем леко вода с бели парченца и разбрахме, че това е мазнината идваща от кухненските мивки, намиращи се вътре в сградата. Отпушихме и тази канализационна тръба, и водата изтече. И така приключихме с отпушване на каналите в Люлин 9, София, на тази сграда.

Изглед отдалеч, как почистваме(отпушваме) канализационните тръби в жк Люлин 9, град СофияОтпушени канали в София, Люлин 9.Разклонителя и машината са готови за прибиране, тъй като канализационните тръби са отпушени и почистени, а тази сграда в Люлин 9, София, може вече да си ползва водата, тъй като вече е отпушена канализацията им.Отпушихме три канала в Люлин 9, София, и почистихме две канализационни шахти пак в Люлин 9, София, като на тази снимка се вижда, че сме приключили с отпушването на канализацията на сградата.

След това дълго отпушване на канали в Люлин 9, София, установихме, че канализацията на сградата се оказа наистина, свързана към два отделни канализационни щранга, влизащи в последната шахта(тази със строителните материали), а от там в уличната канализация.
Канализационните щрангове бяха отпушени и почистени, като дадохме препоръки, да си сложат капаци на шахтите, за да не попадат боклуци, и да работят безпроблемно каналите им. Ако и вие имате нужда от отпушване на канали в Люлин, или друга част на София, можете да се свържете с нас.

Отпушване на канали на сграда – София, жк Люлин 9 – ВИДЕО

Харесайте ни в социалните мрежи:

Публикувано в Отпушване на канали, Почистване на канали с етикети , , , . Постоянна връзка.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *