Отпушване на канализация на къща в София

Извикаха ни за отпушване на канализация на къща в София.
При пристигането на този адрес, още отвън видяхме отвореният капак на шахтата. На външната врата нямаше звънци, на които да звъннем, но добре, че на втория етаж се показа един човек и ни каза, че сега слиза.

Къщата, чийто канал беше запушенВижда се ревизионната шахта в двора на къщатаРевизионната шахта, откъдето ще работим за отпушване на каналаШахтата, която видяхме, че е отворена се оказа празна. Когато се срещнахме със собственика на къщата, той ни обясни, че вътре в къщата тоалетните връщали вода, и че се е запушила тръбата.

Дъното на шахтата, от която ще отпушваме канализациятаТоалетните бяха на разстояние 20 метра от шахтата.
Трябваше да се работи от банята, да се разкачи маншона на тоалетната чиния и от там да се вкарат спиралите. Но след като разбрахме, че и чешмата в двора, която е свързана към съшият канал, при пускане на вода от нея, водата не изтича в шахтата, решихме да работим от празната шахта и да вкарваме спиралите навътре в посока към къщата.

Разтоварване на машината ни за отпушване на каналиВзимане на ток за машината за отпушване на каналиСнимка по време на отпушване на каналаСъвсем в началото, след като вкарахме спиралата се усети, че проблема е там и не след дълго водата тръгна. В началото тръбата към улицата поемаше, но и тя се запуши и задържа, може би заради това, че тапата, която излезе откъм къщата, запуши тръбата от шахтата към улицата. Наложи се да пуснем спиралите и към улицата и така отпушихме канализацията.

Отпушване на канализациятаПоглед в шахтата по време на отпушванетоНивото на водата се качи по време на отпушването на канализациятаНивото на водата в шахтата спадна, след отпушване на каналаИзвждане на спиралата за отпушване на канали от шахтатаСлед като извадихме спиралите и накрайниците видяхме, че по тях се бяха усукали доста косми. А косата прави едни от най-тежките запушвания и по някой път много трудно се отпушва канал запушен с коса. Но за да може тази коса да застане в каменинови тръби фи 150 мм и да образува запушване на канализацията, най-вероятно е имало и наслояване на мазнини, които са стеснили отвора на тръбата и по този начин запушването е станало по-трудно за отпушване.

По спиралата за отпушване на канали има намотани косми и парцалПочистване на спиралата след отпушване на канализациятаПремахване на космите усукали се около спиралата по време на разбиване на тапата причинила запушванетоПочистването от космите изисква малко повече търпениеСпиралата за отпушване на канали е почистена от космите, които сме събрали на един куп вдясно на снимкатаМашината за отпушване на канали и спиралите, снимани на дворната пътека, след успешното отпушване на канализацията

Отпушване на канализация на къща в София – ВИДЕО

Харесайте ни в социалните мрежи:

Публикувано в Отпушване на канали, Почистване на канали с етикети . Постоянна връзка.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *