Отпушване на канализацията на блок в Малинова долина

След пристигането на адреса, заедно с човека, който ни извика, прегледахме външните шахти на блока, за да разберем откъде да работим за отпушване на каналите.

Това е блока със запушената канализацияОще един поглед към блока, чийто канал отпушихмеОказа се, че първата външна шахта, е затрупана и не можахме, да я отворим. Наложи се, да проверим шахтата, която се намираше до блока. Тя водеше към затрупаната и беше празна. Това ни послужи за ориентир, че затрупаната шахта също е празна.

Канализационната шахта намираща се на тротоара, вдясно от входа на блокаТази канализационна шахта беше празнаНа улицата в далечината, се вижда още една ревизионна шахтаУличната канализационна шахтаПредполагаме, че затрупаната шахта е вързана към външната шахта на съседният вход и от там блока е вързан към тази улична шахта.

Махнахме капака на шахтата, но и тя беше празнаПоглед в шахтата преди да се заемем с отпушване на канализациятаВръщаме се в блока, за да работим от там, за отпушане на канализациятаНа снимката се вижда, разклонителя, който използваме, за да си набавим токТрябваше да влезем в блока и да работим отвътре.

Влизаме в блока за да отпушим сградната канализацияВратата вляво води в мазетоОтворената врата на мазетоВлезнахме в мазето, за да видим къде е запушването. Оказа се, че вертикалният щранг с двете му разклонения е пълен с вода до първия етаж. Ако бяхме развили ревизионният отвор на вертикалния щранг, всичката отпадна вода щеше да изтече в мазето. И тъй като там нямаше шахти, нито пък подови сифони, решихме да работим от първият етаж.

Тук вече сме слезнали в мазетоЯсно се вижда канализационната тръбаТова е тръбата, чийто ревизионен отвор ще използваме, за да отпушим каналаПодготвяме техниката за отпушване на каналиВ един от апартаментите на първия етаж, се извършваха ремотни дейности, тъй като блока е сравнително нов. Влезнахме в този апартамент, разкачихме канализационните тръби и вкарахме от там спиралите.

Разкачихме тази тоалетна, за да пробваме да отпушим запушената канализацияТоалетната се намира на първия етаж, в този апартаментРазкачихме маншона свързващ тоалетната с вертикалният щрангВкарахме спиралите във вертикалният щранг на канализациятаВръщаме се, за да вземем машината за отпушване на каналиПуснахме машината за отпушване на канали и вкарахме достатъчно спирали, така че когато един от нас слезна долу в мазето заедно с човека, който ни извика, чувахме как спиралата се върти в канализационният щранг.

Опитваме се да отпушим канализацията през вертикалният щрангРазкачената тоалетна, заедно с машината ни за отпушване на канализацииОтпушване на канализациятаТова е канализационната тръба в мазетоТук тръбата отива надолу под пода на мазето, в посока извън блокаЯсно се вижда как спиралата за отпушване на канали е стигнала до тази част на   тръбатаСлед известно време усилия, успяхме да отпушим канализацията и водата изтече, но пружината с накрайника не преминаваше, не можеше да влезе по-навътре.

Продължаваме работата по отпушване на запушеният канал, вкарвайки спиралите   през вертикалният щранг до достигане на запушванетоПоследен опит за отпушване на канализацията през вертикалният щранг, към   който е вързана тоалетнатаСъбираме спиралите за отпушване, за да ги занесем в мазето и да пробваме от там да отпушим каналаИ след като водата изтече, решихме да извадим оборудването за отпушване на канали от апартамента, и да слеземе заедно с него в мазето, където през ревизионният отвор на вертикалният щранг, да вкараме спиралата за отпушване на канали. Целта беше, да пробваме дали ще можем да преминем през този участък, през който не можахме да преминем, когато работехме от апартамента на първия етаж на блока.

Още събираме спиралите, за да слезем в мазето с тях и с машината за   отпушванеОтворената врата на мазето, водеща към запушената тръбаСтълбите на мазетоТова е мястото, от където ще продължим с отпушването на каналаВ мазето, отворихме ревизионният отвор на вертикалният щранг, и не потече никаква вода, тъй като явно сме успяли, да разбутаме запушването, така че водата е изтекла. Остана само да се разчисти и това, което е останало и пречеше на спиралата да премине, докато отпушвахме през апартамента на първият етаж.

Смяна на накрайника с друг, с който се опитваме да отпушим каналаПри опит да отпушим канализацията с по-малкият накрайник, успяхме да преминем през запушването, но по-големият не можа да мине. Най-вероятно, защото каналът беше направен с две колена на 87 градуса.

Отпушваме през вертикалният щрангОтново вкарахме малкият накрайник като неколкократно го прекарвахме през този участък, през който големият накрайник не можа да мине. Когато го извадихме, по накрайника и по спиралата имаше парчета от месо, най-вероятно от плъх, който се е удавил там.

Вкарваме въртящите се спирали навътре в канализацията, за да премахнем   запушванетоКанализацията е отпушенаВертикалният щранг слиза надолу под земята и отива към ревизионната шахта на   блокаВертикалният щранг е отпушен, а капачката на ревизионният отвор завитаПрепоръчахме, канализацията в този участък да се преработи, като се подменят колената с цел в бъдеще време, да се избягнат запушвания.

Отпушване на канализацията на блок в Малинова долина – ВИДЕО

Харесайте ни в социалните мрежи:

Публикувано в Отпушване на канали, Почистване на канали с етикети . Постоянна връзка.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *