Отпушване на запушен вертикален щранг в блок – София, жк Сердика

Запушеният вертикален щранг беше разположен в едно от мазетата на блока.

снимка на блока със запушеният канал

След като ни отключиха мазето и влезнахме в него, установихме, че канала до тавана на мазето е направен с каменинова тръба, а от тавана на мазето нагоре, се виждаше, как камениновите тръби са сменени с ПВЦ.

отваряне на ревизионният отвор на вертикалният щранг

На камениновата тръба имаше оставен ревизионен отвор, от който да се отпушва канализацията при запушване, но беше запечатан с парче тухла и замазка върху нея.

отваряне на ревизионният отвор на вертикалният щранг с помощта на чукснимка пред мазето, в което се намира запушеният щрангснимка в мазето, в което се намира запушеният щрангподготовка за отпушване на каналамашината за отпушване на канали

След като отворихме ревизионният отвор на камениновата тръба, вкарахме спиралите за отпушване на канали в канализацията, първо надолу по канала, после и нагоре към първия етаж, с по-малък накрайник, за да сме сигурни, че на коляното свързващо вертикалния щранг с хоризонталния, няма боклуци, и че във връзката между пвц тръбата и камениновата такава също няма боклуци.

вкарване на спиралата за отпушване на канали в ревизионният отвор на вертикалният щранг

След това повторихме същата процедура, но с по-голям накрайник и канала беше отпушен.

поглед във вътрешността на вертикалният щрангмашината на канал майстор за отпушване на каналиотново машината ни за отпушване на каналиотново поглед към вътрешността на вертикалния щранг, след отпушването на канала

Отпушване на запушен вертикален щранг в блок – София, жк Сердика

Харесайте ни в социалните мрежи:

Публикувано в Отпушване на канали, Почистване на канали с етикети , , , . Постоянна връзка.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *