Как се отпушва мивка – с машина за отпушване на канали

За да отпушим тази запушена мивка, използвахме нашата електрическа машина за отпушване на канали.
Тя работи със 6 спирали които са 2,45 метра дълги всяка
, като тези спирали се закопчават една в друга, до достигна на нужната дължина, за отпушване на канала на мивката.
Могат да се закачат и повече спирали, но стандартният комплект е от 6 спирали. Тези спирали, които използвахме са с диаметър 16мм, като най-отпред, на първата спирала се слага накрайник, който обикновено е с по-голям диаметър от спиралата, така че тръбата на мивката да бъде добре почистена от наслоените мазнини, които са стеснили нейният отвор.

Запушена мивка

Първо се взима една спирала, прекарва се през отвора на машината за отпушване, и след като спиралата е минала през машината, най-отпред на спиралата се закопчава подходящ накрайник, в зависимост от вида на запушването. (Ако спиралата е с предварително закопчан накрайник, понеже повечето от накрайниците са с по-голям диаметър, накрайника няма да мине през отвора на машината за отпушване, затова първо прекарваме спиралата през машината за отпушване, и тогава слагаме накрайника).

Включваме машината за да отпушим мивката

След това включваме машината, избираме посока на въртене (обратно на часовниковата стрелка или по-часовниковата стрелка, съответно ако искаме да вкарваме спиралата навътре, или искаме да я изкварваме навън) и с натискане и задържане на лоста намиращ се отстрани на машината, машината започва да върти спиралата. Когато вкараме спиралата, вдигаме нагоре лоста, намиращ се отстрани на машината за отпушване, и по този начин спиралата спира да се върти, а и се освобождава, така че издърпваме спиралата, и правим корем на спиралата от машината до тръбата в която тя влиза, натискаме лоста и машината завърта спиралата, като я вкарва навътре и обира корема. Пак вдигаме лоста, издърпваме спиралата и правим корем на спиралата, между машината за отпушване и тръбата на мивката, и с натискане на лоста, машината завърта и вкарва тази дължина, този корем, вътре в тръбата на мивката.

Сипваме вода в запушеният канал на мивката, за да отмием разбитите мазнини

Вкарваме достатъчно на брой спирали, така че да стигнем до вертикалният щранг(вертикалната тръба), към която е свързан канала на мивката. Канала на мивката обикновено е с диаметър Ф50мм, и влиза във Вертикалният щранг(вертикалната тръба), който обикновено е с по-голям диаметър Ф110мм. Вертикалният щранг, отива в мазето на сградата, а от там към улицата и уличната канализация. Канала на мивката се свързва към отделен вертикален щранг намиращ се в близост до нея, или ползва вертикалният щранг, към който е свързана най-близката тоалетна.

Машина за отпушване на запушени мивки

При изваждане се сменя посоката на въртене на машината, да е съответно за изваждане на спиралата.
И с натискане на лоста, машината завърта спиралата, и тя сама започва да излиза от канала, правейки корем между машината и тръбата в която е вкарана. С вдигане на лоста, въртенето на спиралата спира, а спиралата се издърпва назад, навън от машината, за да се обере корема, намиращ се между машината и тръбата.
И пак се натиска лоста на машината, за да продължим да вадим спиралата.

Как се отпушва запушена мивка - с машина за отпушване на канали

Има помещения, при които има два отвора на канала, един за мивка, друг за пералня, тогава можем да отпушваме през отвора на пералнята, без да разкчаме сифона на мивката, и така докато отпушваме през отвора на пералнята, пускаме леко да тече мивката, за да отмива мазнините, които сме изстъргали от стените на тръбата. Канала е един просто има два входа, един за мивка, един за пералня. Но в случая е само един отвор за мивката, и се наложи от време да спираме с отпушването, и да изсипваме в тръбата, топла вода с шише, за да промие мазнините, които сме разбили.

Запушената мивка е вече отпушена

След като отпушихме канала на мивката с машината ни за отпуване на канали,
свързахме сифона на мивката към канала, и пуснахме топлата вода, като започнахме първо на по-слаба струя и после на по-силна, за да изчистим хубаво канала от мазнините, които сме пробили и изстъргали във вътрешността на тръбата.

Сифона на мивката е отново свързан към канала на мивката
Отпушихме канала на мивката

Каналът на този адрес беше отпушен, и нашите клиенти вече могат да си ползват мивката 🙂

Как се отпушва мивка – с машина за отпушване на канали

Харесайте ни в социалните мрежи:

Публикувано в Отпушване на мивки с етикети , . Постоянна връзка.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *