Запушена канализация на къща

Извикаха ни да отпушим запушена канализация на къща в София. Когато пристигнахме на адреса видяхме, че шахтата в двора беше празна и ни обясниха, че връща отзад от тоалетната и мивката, които се намират в къщата. Там имаше две различни помещения, едното с тоалетна, другото с мивка, в които при силният дъжд, канализацията е връщала отпадната вода. След като разбрахме, че е връщало поради дъжда, и след като пуснахме и вода, установихме, че излятата вода не отива до ревизионната шахта пред къщата. Така разбрахме, че има запушване на канализацията от вътрешния двор намиращ се зад къщата, до ревизионната шахта намираща се в двора откъм улицата. Решихме да бръкнем от водосточната тръба, поради две причини:

1. За да не цапаме вътре в къщата, и да не разглобяваме тоалетната чиния.
2. Защото предположихме, че там ще е най-удобното място за бъркане.

Пред къщата със запушеният каналДонасяме машината за отпушване на каналиРазмотаване кабела на разклонителяВключване на щепсела в контакта, за да имаме ток за машината за отпушване на канализацииСнимка на водосточната тръба, от която ще отпушваме каналаБлизък план на водосточната тръбаСваляне на скобата на водосточна тръба, за да можем да вкараме спиралите за отпушване на каналиРазвиване болтовете, с които е стегната скобата на водосточната тръбаСкобата на водосточната тръба е сваленаИзглед към покрива на вече свалената водосточна тръбаРазкачената водосточна тръбаСлед като разглобихме водосточната тръба, бръкнахме от там и се оказа, че канализацията не води направо през къщата за към шахтата, а води обратно към подов сифон, който се намираше в противоположна посока от шахтата, до външна чешма. Явно канализацията не беше направена по най-добрият начин.

Вкарване на спиралите за отпушване, в канала, към който е свързана водосточната тръбаСпиралата постепенно влиза в канализациятаНякъде там около този подов сифон се оказа, че беше запушването и успяхме да отпушим канала, като един от нас беше при шахтата, за да може когато водата тръгне да ни се обади, че сме успели да отпушим канала. Така и стана, отпадната вода изведнъж тръгна с голяма скорост да се оттича през шахтата и да отива към уличната канализация.

Изглед към сприалата за отпушване на канали, постепенно влизаща в каналаКанализацията е отпушенаИзвадихме накрайника и спиралите от тръбата на каналаЗа да сме сигурни, че сме успели да отпушим канала както трябва, решихме да бръкнем и от тази шахта навътре към къщата, докъдето успеем да стигнем, за да почистим канализацията и от двете страни.

Ревизионната шахта в двора на къщатаОтпушване на канала от тази шахтаСлед това бръкнахме към улицата, и почистихме канализацията до уличния канал.

Вкарване на спиралите навътре в запушеният каналПо време на отпушването на канализациятаСпиралите извадени от шахтатаШахтата в двора се оказа, че е за ремонт, като съобщихме това на собственика на къщата. За съжаление по това време в квартала нямаше вода. Беше спряна питейната вода в целия квартал, поради това се наложи да ползваме няколкото пълни шишета с вода, които бяха останали в двора. Чрез изливането им в канала, проверихме дали той действа добре.
Водата я сипвахме от водосточната тръба и подовия сифон зад къщата, а излятата вода преминаваше през ревизионната шахта в предната част на къщата и се оттичаше нормално към уличният канал. С това нашата работа по отпушване на канализацията приключи.
Сглобихме водосточната тръба, която бяхме разглобили.

Изглед към вътрешността на ревизионната шахтаПочистване на спиралата за отпушване на каналиРазмотаване на увилите се боклуци около спиралата за отпушване на канализацияПарцали увити около спиралата за отпушване на каналиПоглед към ревизионната шахта в двора на къщата, след отпушване на канала

Запушена канализация на къща – ВИДЕО

Харесайте ни в социалните мрежи:

Публикувано в Отпушване на канали, Почистване на канали с етикети , . Постоянна връзка.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *