Запушена водосточна тръба – София, жк Гео Милев

Извикаха ни в Гео Милев, в София, за запушена водосточна тръба.
По време на дъждовете водата се качила, чак до четвъртият етаж и тъй като балкона е усвоен и е станал част от стаята, то водата избила вътре, което е доста неприятно.
При пристигане на адреса, започнахме със разкачане на запушената водосточна тръба. Развихме единият болт на скобата придържаща водосточната тръба към стената на блока и се опитахме да я разкачим.

развиване на болта на скобата, държаща запушената водосточна тръба, към стената

При опита ни да я разкачим се оказа, че най-долното парче водосточна тръба е хванато с винтове към горното. Развихме ги и тогава успяхме да извадим водосточната тръба, тоест най-долното и парче тръба, което влизаше в чугунената тръба.

запушена водосточна тръба в град Софияблизък план на водосточната тръба, която предстоеше да отпушимзапушеният дъждовен водостокразкачване на запушената водосточната тръбапоглед вътре във водосточната тръба, която беше запушенаотместихме горната част на водосточната тръба встрани от долната частзапушена водосточна тръба поглед от далечеподготвяме машината ни за отпушване на тръби и канали, за отпушване на водосточната тръба

Изсипахме вода в чугунената тръба, тя се напълни и започнахме отпушването.
Отпушвахме с електрическата ни машина за отпушване на тръби и канали.
Продължавахме, да изсипваме вода от време на време в тръбата за дъждовната вода, за да отмива канализацията, докато отпушвахме с машината.

вкарване на металната спирала в запушената водосточна тръбав запушената водосточна тръба има вода, която не спадаводата в запушената водосточна тръба държи ниво

Усетихме някакъв твърд предмет, във водосточната тръба, но успяхме да се справим с него.

отпушване на водосточната тръбаизползване на машина за отпушване на водосточната тръба

Извадихме найлон от водосточната тръба.
Той вероятно е влязъл там, преди време, когато отвора на водосточната тръба е бил отворен, а именно когато това най-долно парче водосточна тръба е липсвало и през този отвор някой може да го е изхвърлил там. Твърдият предмет най-вероятно също е попаднал в тръбата за дъждовната вода, когато тръбата е била с открит отвор. След отпушването, монтирахме обратно тръбите за дъждовна вода, които обират водата от покрива на блока.

найлон, който извадихме от запушената водосточна тръба

Така водосточната тръба беше отпушена.

Запушена водосточна тръба – София, жк Гео Милев

Харесайте ни в социалните мрежи:

Публикувано в Отпушване на водосточни тръби, водостоци, воронки, улуци, Отпушване на канали с етикети , , , . Постоянна връзка.

4 коментара по Запушена водосточна тръба – София, жк Гео Милев

 1. Борислава Стаменова каза:

  Здравейте,
  домоуправител съм на вход от кооперация. За пореден път търся фирма за ремонт на водосточна тръба, находяща се до козирката при входа на кооперацията. Мога да ви пратя снимки и да ми върнете отговор дали можете да го направите и за какви пари. Благодаря предварително!

  • admin каза:

   Здравейте, ако е за ремонт в горния край на тръбата, няма да можем да ви помогнем, ако е за отпушване ще ви решим проблема.

 2. Ники каза:

  Здравейте, със същата ли машина отпушвате и тоалетните чинии?

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *