Гаранция за отпушване на канали

Проведено е запитване до фирми за отпушване на канали, каква гаранция дават след като са  отпушили даден канал. Получили са се много интересни отговори на фирмите във ВиК бранша.

Една от фирмите отговаря на запитването, като споделя, че дават 6 месеца гаранция след отпушване  на главния канал и то само ако е в добро състояние. А за всички останали отпушвания – 90 дена,  като изключение прави тоалетната, за която дават 30 дена.
Друга фирма заявява, че не дава гаранции, тъй като не може да контролира това, което всеки е  решил да изпрати надолу по канала, а техни конкуренти дават гаранция против повторно запушване  само след оглед на канала с камера за видеодиагностика.
Частни каналджии изказват мнение, че след като канала е бил отпушен и изчистен през деня, в  който са ги повикали, това е гаранцията, която дават.

Други пък смело заявяват, че след оглед на канала с камера могат да дадат дори страхотната 1  година гаранция, а минимума който мислят да дадат е поне 30 дена, за да може клиента да е  спокоен, че работата по отпушването на канала е извършена съвестно и професионално.
Фирма даваща 3 месеца гаранция обяснява, че ако се появи ново запушване в този срок и се окаже,  че причината за запушването е в клиентите, а не във фирмата, тогава те ще бъдат таксувани за  ново отпушване на канали. Освен това те не могат да дадат гаранция на канали, които са в ужасно  състояние и клиентите разбират това, когато видят състоянието на канала им, на камерата за  видеодиагностика. От същата фирма разказват, че използват камерата на всеки канал, който  попаднат дори и на канали с диаметър на тръбата 75мм.

Клиентите се учудват, защо някои фирми не дават никаква гаранция за повторно запушване, тъй като  по този начин оставят едно неудовлетворение в тях. Но причините са обективни и както се разбра  от казаното до тук, не може да се дава гаранция за нещо, което зависи от клиентите и от  състоянието на канализацията в или извън съответната сграда. Това, което някои от работещите в  бранша намират за странно е, че някои хора или фирми дават по-голяма гаранция след като са  огледали канализацията с камера. Ако се замислим, след отпушване на канала и вкарване на  камерата в него, показвайки на клиента, че канала е в добро състояние и запушването е изчезнало,  ако след това той се запуши, то е очевидно, че проблема не е във фирмата, която е отпушила, а  във клиента, който го е запушил. Мнението на тези специалисти е, че след като на клиентите е  показано с камерата, че канала е добре отпушен, тогава няма нужда да им се дава гаранция.  Наистина е много странно, някой да дава гаранция за работата си, при положение, че клиентите са  видели на камерата, как всичко е перфектно изчистено.

Харесайте ни в социалните мрежи:

Публикувано в Разни. Постоянна връзка.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *